Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 19 października 2017, 01:42

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 1 maja 2013, 13:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Witam,
zainstalowalem cdn2 i mierze sie z konfiguracja niceshaper 0.6rc8

przenioslem konfiguracje z nnd config.ns i class.ns

w config ns oczywiscie doałem swoj adres

w class.ns mam linijkę

: [/] [] ()
include usersfile /etc/niceshaper0.6/users download-section download upload-section upload iface-inet eth0


w users
: [/] [] ()
#k1
192.168.7.5 eth1 dl_ceil 5000kbit ul_ceil 2000kbit


daje niceshaper start i otrzymuje wynik
: [/] [] ()
 niceshaper start

        Niceshaper version:0.6rc8
        http://niceshaper.jedwabny.net

        <download>: Uruchamianie sekcji...      <download>: przynajmniej jedna klasa jest wymagana
        <download>: nie mozna bylo uruchomic sekcji
[root@xxx ~]#  <download>: Stop
        [stop]


czemu to niedziała :/ ?

oczywiscie na nnd działa do dzis bez problemu, a na cdn2 takie cyrki hm.. ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 17:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
A na pewno nie pomyliłeś wersji?? pod CDN2 bez problemy chodziło u mnie "0.6rc8", a w NND jest chyba "0.6rc6", ale z tego co pamietam, konfigi z "rc6" pasuja do "rc8", a z "rc8" po zmianie nazwy, pasuja do "pre1.0" który działa teraz u mnie bez problemy
EDIT
wzuć swoje konfigi - config.ns i users.ns
EDIT2
w class.ns powinno byc cos takiego:
Cytuj:
class download eth1 pc1
match dstip 192.168.0.11
class upload eth0 pc1
match srcip 192.168.0.11


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 17:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
A na pewno nie pomyliłeś wersji?? pod CDN2 bez problemy chodziło u mnie "0.6rc8", a w NND jest chyba "0.6rc6", ale z tego co pamietam, konfigi z "rc6" pasuja do "rc8", a z "rc8" po zmianie nazwy, pasuja do "pre1.0" który działa teraz u mnie bez problemy
EDIT
wzuć swoje konfigi - config.ns i users.ns
EDIT2
w class.ns powinno byc cos takiego:
Cytuj:
class download eth1 pc1
match dstip 192.168.0.11
class upload eth0 pc1
match srcip 192.168.0.11


hej rikardo7
rozchodzi sie o przejecie pliku users poprzez users z 0.5 do wersji wyzszych ponizsza składnią
: [/] [] ()
include usersfile /etc/niceshaper0.6/users download-section download upload-section upload iface-inet eth0

nie działa na vr 06r8 dla cdn2

dla wszystkich innych działa
pod ns06pre-6 dla nnd 2.4 działa poprawnie
pod 1pre1-4 dla cdn2 działa poprawnie

polubiłem składnie x.x.x.x ethX dl_ ul_ i z niej korzystam na aktulanym ns 0.6-6 nnd 0.2.4 2.35-2

ale przesiadam sie na cdn2 i testuje i za cholere ns0.6-8 nie chłonie tego kodu...

zainstalowałem ns 1.0pre4 na cdn2 i działa bez probemu ta skladnia ale 1.0 nie spelnia moich oczekiwan jak spelnialao ns0.6-r6
chodzi o uwalnianie pasma dla userów po nadużyciu

____________________
ps. rikardo jak ci sie sprawuje 1.0-pre4 ? oddaje pasmo użytkownikom po przekroczeniu głównego speeda łącza ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 18:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Nadal Cie nie rozumie, chcesz przenieś konfiguracje users z ns0.5 do rc8, i że niby ns0.6 nie tnie tak jak ns0.5, zapewniam cie ze ns0.6 tnie bez problemu, tylko trzeba mu to powiedzieć aby to robił np. tak :
Cytuj:
class download eth1 Komp_2
match dstip 192.168.2.2
low 1kb/s
ceil 1kb/s
class upload eth0 Komp_2
match srcip 192.168.2.2
low 1kb/s
ceil 1kb/s
i zapewniam cie że gostek odczuje to bardzo, zajrzyj na te tematy:
viewtopic.php?f=39&t=18850
viewtopic.php?f=39&t=18728
a TU masz generator do utworzenia pliku ludków
EDIT
No i czy na pewno wszystko masz zainstalowane w CDN2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 18:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo Ty o czyms innym ja o czym innym...

cały czas uzywam niceshaper 0.6rc6 na nnd 2.4 bez class.ns w class.ns uzywam konwersji w "locie" poto by uzywac składni IP eth dl_ceil 4kb/s

0.5 juz nie używam od dawna

teraz przeniosłem sie na cdn2 i tak NICESHAPER vr 0.6 r8 nie przyjmuje pliku users,

dopiero ns 1.0pre4 chodzi poprawnie

mi zalezy by był to ns 0.6 i uzywal pliku ze stara skladanią po to ta regułka

i ta regułka diała mi na wszystkich wersja niceshapera ale nei dzila na tej ns06pre8 cdn2...

jak zmusic by działa, ewnetualnei czy ktos jest wstanie dac namiary na ns06.pre6 dla cdn2 ?


OTO CHODZI
Cytuj:
Obsługa plików users w nowszych wersja niceshaper 0.6+, niceshaper 1.0+

Aktualnie NiceShaper obsługuje pliki users z wersji 0.5 programu...

Plik ten daje możliwość szybkiego zdefiniowania listy adresów ip których ruch chcemy kształtować. Plik users jest jednak nieelastyczny, ograniczna możliwości jakie oferuje NiceShaper w nowszych wersjach, pozwala na użycie 2 sztywnie zdefiniowanych funkcjonalnie sekcji.
Tak więc plików tych używac można.. lprzez włączenie w dowolnym miejscu pliku klas.

include usersfile /etc/niceshaper0.5/users download-section download upload-section upload iface-inet eth0 resolve-hostname false

Co ważne parametry te czytane są od początku do końca pliku klas z którego dokonuje się włączenia, mogą one być wielokrotnie zmieniane jednak samo włączenie pliku odbywa się w momencie napotkania parametru usersfile, najpóźniej w tej samej linii konfiguracyjnej znane muszą być wartości powyższych parametrów i każdy z nich zostanie użyty w ostatniej napotkanej wersji.


wiec jesli chodzi we wszytkich wersja ns 0.6 i ns 1.0 to dlaczego w 0.6rc8 jest problem

JUZ ROZUMIESZ ?

dziekuje

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 18:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
No OK upierasz się przy tym, bo to lubisz czy tam przyzwyczaiłeś się, OK no to twoja sprawa, ale nie zapomnij tez o tym ze CDN2 to nie NND! chociaz tez na archu, ale nic nie jest tak samo pod CDN2 jak było w NND, a paczkę z rc6 pod CDN2 możesz sobie wrzucić z CDN bo do CDN2 tej wersji nie ma, jest tylko "rc8" i "pre"
Ja uzywam obecnie :
Cytuj:
[root@homerek ~]# pacman -Q niceshaper
niceshaper 1.0pre1-2
[root@homerek ~]#
i zachowuje sie znakomicie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 20:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
No OK upierasz się przy tym, bo to lubisz czy tam przyzwyczaiłeś się, OK no to twoja sprawa, ale nie zapomnij tez o tym ze CDN2 to nie NND! chociaz tez na archu, ale nic nie jest tak samo pod CDN2 jak było w NND, a paczkę z rc6 pod CDN2 możesz sobie wrzucić z CDN bo do CDN2 tej wersji nie ma, jest tylko "rc8" i "pre"
Ja uzywam obecnie :
Cytuj:
[root@homerek ~]# pacman -Q niceshaper
niceshaper 1.0pre1-2
[root@homerek ~]#
i zachowuje sie znakomicie.


:-) pre1-2 ? oddaje transfery uzytkownikom ;) ? jesli przekracza łącze główne ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 21:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Nie zauważyłem żadnego przekraczania łącza głównego bo go całego nie daje, ja mam dynamiczny podział i tyle ile ustawione jest dzielone, zresztą wrzucę ci mój config :
Cytuj:
# NiceShaper main configuration file.

#Konfiguracja NiceShapera jest podzielony na sekcje
# Poniżej znajduje się specjalny dział bowiazkowy o nazwie "global"
<global>....
# Uruchom tutaj wymienione i skonfigurowane poniżej sekcje
run download upload
mark-on-ifaces eth2
stats unit kb/s
stats owner root.
stats group root.
stats mode 644
lang pl
log syslog yes
log terminal yes
log file no

# Configure functional section and name it "download".
<download>
match dstip 192.168.2.0/24
imq autoredirect yes
section speed 10240kb/s.
section shape 9216kb/s
default htb prio 5
default htb scheduler sfq
default hold 30s
mode download
reload 2s

<upload>
match srcip 192.168.2.0/24
imq autoredirect yes
section speed 1024kb/s.
section shape 922kb/s
default htb prio 3
default htb scheduler sfq
mode upload
reload 2s

a plik class mniej więcej wygląda tak :
Cytuj:
## Ludki ##
class download eth1 PC_1
match dstip 192.168.2.2
low 20kb/s
ceil 1024kb/s
class upload eth2 PC_1
match srcip 192.168.2.2
low 5kb/s
ceil 96kb/s

class download eth1 PC_2
match dstip 192.168.2.3
#low 10kb/s
#ceil 2048kb/s
class upload eth2 PC_2
match srcip 192.168.2.3
#low 5kb/s
#ceil 128kb/s

w podanym przykładzie PC_1 ma 1Mb/96kb i tego nie przekracza, a PC_2 ma cały zakres z global czyli dl do 9216kb i ul do 922kb dzielone dynamicznie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 22:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
Nie zauważyłem żadnego przekraczania łącza głównego bo go całego nie daje, ja mam dynamiczny podział i tyle ile ustawione jest dzielone, zresztą wrzucę ci mój config :
Cytuj:
# NiceShaper main configuration file.


w podanym przykładzie PC_1 ma 1Mb/96kb i tego nie przekracza, a PC_2 ma cały zakres z global czyli dl do 9216kb i ul do 922kb dzielone dynamicznie


nie o to chodzi,

na forum ns zgłaszali problem z oddawaniem transferu, ja w ns 0.6 tego nie miałem, a korzystam i jestem zadowolony

sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

w ns zawsze zwraca transfer wolny :)
Ps. ten ns 0.6pre6 z cdn nie jest kompatybilny z cdn2,

ja chce podpiąć pod nowe cdn2 i ns ~450 hostów łacze 300/300

pozdrawiam

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 1 maja 2013, 23:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Cytuj:
sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

Według mnie jeżeli userzy przekraczają łączny transfer, to jest źle ustawiony niceshaper, ja nie miałem nigdy takiej sytuacji na CDN2
Cytuj:
Ps. ten ns 0.6pre6 z cdn nie jest kompatybilny z cdn2,
I tu sie z toba nie zgodze ja na nim smigałem na CDN2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 09:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
Cytuj:
sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

Według mnie jeżeli userzy przekraczają łączny transfer, to jest źle ustawiony niceshaper, ja nie miałem nigdy takiej sytuacji na CDN2
Cytuj:
Ps. ten ns 0.6pre6 z cdn nie jest kompatybilny z cdn2,
I tu sie z toba nie zgodze ja na nim smigałem na CDN2.


wrrr rikardo heh:) cyztaj ze zrozumieniem co psize nie chodzi o przekroczenie transferu, lecz o oddawanie zabranego transferu uzytkownikom

tak mi sie zdaje ze ty wogole nei czytasz moich postow ale łapiesz z kontekstu bo wogóle sie niedogadujemy a napsialismy jzu 10 postów :P :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 13:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Czytam twoje posty, tylko że ja nie spotkałem sie z sytuacjami ktore Ty opisujesz, i na dodatek opisujesz je raczej nie zrozumiale dla mnie, no i ja nie wyobrazam sobie sytuacji:
Cytuj:
sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

I ja to rozumie tak, majac 10Mb/s ludkom dajesz 15Mb/s, jest to zła konfiguracja nice i tyle. No chyba ze Ty to rozumiesz inaczej?
EDIT
Ja zadł bym pytanie dlaczego userzy przekraczaja łącze?, a nie czy nice oddzje pasmo po przekroczeniu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 14:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
Czytam twoje posty, tylko że ja nie spotkałem sie z sytuacjami ktore Ty opisujesz, i na dodatek opisujesz je raczej nie zrozumiale dla mnie, no i ja nie wyobrazam sobie sytuacji:
Cytuj:
sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

I ja to rozumie tak, majac 10Mb/s ludkom dajesz 15Mb/s, jest to zła konfiguracja nice i tyle. No chyba ze Ty to rozumiesz inaczej?
EDIT
Ja zadł bym pytanie dlaczego userzy przekraczaja łącze?, a nie czy nice oddzje pasmo po przekroczeniu.



1) użytkownicy nie przekraczają łącza.
maksymalny pakiet internetowy 40 mbit na serwerze z 300/300 mbit

2) łacze 300 mbit shape na 295 mbit,
dochodzi do 295 mbit wtedy zaczyna przycina ludziom najbardziej pobierającym
i tym przyciętym powinno zwrócić transfer jak zużycie jest poniżej 290mbit a nie zwraca poprawnie
a niceshaper 0.6 zwracał idealnie

:)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 15:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
adi399 pisze:
rikardo7 pisze:
Czytam twoje posty, tylko że ja nie spotkałem sie z sytuacjami ktore Ty opisujesz, i na dodatek opisujesz je raczej nie zrozumiale dla mnie, no i ja nie wyobrazam sobie sytuacji:
Cytuj:
sytuacja:
łaczny trafer klientow przekracza łącze, wtedy ns zaczyna shapowac i karac tych co pobieraja na fulla, niestety gdy łacze sie zwalnia ns nie zwraca prawidłowo transferu uzytkonikom, wiec jeli maniek mial ceil 8 mbit spalo mu do 3 mbit potem jak bylo wolne łacze juz nei wrocilo na 8 mbit tylko kolo 4 mbit...

I ja to rozumie tak, majac 10Mb/s ludkom dajesz 15Mb/s, jest to zła konfiguracja nice i tyle. No chyba ze Ty to rozumiesz inaczej?
EDIT
Ja zadł bym pytanie dlaczego userzy przekraczaja łącze?, a nie czy nice oddzje pasmo po przekroczeniu.



1) użytkownicy nie przekraczają łącza.
maksymalny pakiet internetowy 40 mbit na serwerze z 300/300 mbit

2) łacze 300 mbit shape na 295 mbit,
dochodzi do 295 mbit wtedy zaczyna przycina ludziom najbardziej pobierającym
i tym przyciętym powinno zwrócić transfer jak zużycie jest poniżej 290mbit a nie zwraca poprawnie
a niceshaper 0.6 zwracał idealnie

:)

Ad.1 300/40=7,5 czyli powinieneś mieć 7,5 takich pakietow internetowych, nie liczac innych, bo jak kazdy zassie full to nie ma juz lacza dla innych.
AD.2 Autor niceshapera zaleca shape na poziomie 5-10% czyli w twoim przypadku powinno być 270-285mbit, a nie 295mbit, moze ze shape był problem w "rc8" zreszta nie wiem, bo nie wiem jak wygladaja twoje konfigi. Ja z tego co pamietam to przeszlem na niceshapera1.0 z powodu statystyk, w "pre" są czytelniejsze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 19:23 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
Ad.1 300/40=7,5 czyli powinieneś mieć 7,5 takich pakietow internetowych, nie liczac innych, bo jak kazdy zassie full to nie ma juz lacza dla innych.
AD.2 Autor niceshapera zaleca shape na poziomie 5-10% czyli w twoim przypadku powinno być 270-285mbit, a nie 295mbit, moze ze shape był problem w "rc8" zreszta nie wiem, bo nie wiem jak wygladaja twoje konfigi. Ja z tego co pamietam to przeszlem na niceshapera1.0 z powodu statystyk, w "pre" są czytelniejsze.


zwaz na to ze przy tych 40 mbit klient pobiera plik 1 gb w niecale 3 minuty, wiec pobierze i lacze jest wolne wole sprzedawac 40 mbit pakiety niz mniesze bo szybko zwalniaja lacze
czyta kaakulacja pozatym na tym serwie jest tylko ~450 userów wiec starcza to w zupelnosci.

ok, wracajac do tematui czy skompilowalby ktos ns 06.rc6 dla cd2 ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 23:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
tylko Saturas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 23:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
nices 1p2-4 działa wysmienicie :) wlasnie tetsuje oddaje pasmo tak jak chciałem,

rikardo ty masz cdn2 na firewalu z cdn2 czy inecie ?

ps mozliwe ze problemy zaniki neta i dropy wynikaja z virtualboxa? po swietach przyjdzie mi nowy rack z c2d e4600 to potestuje na zywcu :D

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 2 maja 2013, 23:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
U mnie jest firewall, ale chyba jeszcze z CDN, bo nie przeinstalowywałem. Ta wersja nice odświeża statystyki co 30sek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 6 maja 2013, 09:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
U mnie jest firewall, ale chyba jeszcze z CDN, bo nie przeinstalowywałem. Ta wersja nice odświeża statystyki co 30sek.


Tutaj :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 6 maja 2013, 16:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Wiem ze tam są paczki z niceshaperem, o ile dobrze pamiętam jest to wersja pre2 TU jest watek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl