Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 02:10

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: repo CDN2
Post: sobota, 3 sierpnia 2013, 14:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Czy adres
Cytuj:
http://cdn2.freesco.pl/
musi być przekierowany na "kopi.edu.pl" no chyba ze repo CFDN2 jeszcze jest w padnięte?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 08:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
własnie i co teraz :D

mówiilem ze powinna byc wersja offline instlacyjna, wtedy mamy bezpieczenstwo i niezaleznosc :D wrrr

ps. i co teraz cdn2 upadło ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: piątek, 30 sierpnia 2013, 19:18 
Offline

Rejestracja: piątek, 11 listopada 2005, 19:14
Posty: 23
Lokalizacja: Klodzko
Dziwna sprawa.... 8O

_________________
Pozdrawiam - Mirkok!!!

My server:
NND >> ABIT-BX133; PIII/733Mhz, 1x13GB, 3xSCSI-2;2;10GB, 384MB.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 9 września 2013, 10:25 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Coraz bardziej martwi mnie to, że Saturas milczy. Mam nadzieję, że w końcu uporządkuje sytuację. Nowy pacman stoi już sporo czasu i cały czas jest nieruszony.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 9 września 2013, 15:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Mnie tez to martwi, zwłaszcza że nawet na GG milczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: piątek, 13 września 2013, 21:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
Mnie tez to martwi, zwłaszcza że nawet na GG milczy


spokonie da sie przywracac z obrazu :-) jest ok

teraz pytanie, czy moze ktos wyslac najnowszego niceshapera na pw do mnie ?

dziekuje :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: niedziela, 15 września 2013, 20:20 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
spokonie da sie przywracac z obrazu :-) jest ok

Nie rozumiem Cię. Możesz jaśniej?

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: niedziela, 15 września 2013, 20:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Albercik pisze:
adi399 pisze:
spokonie da sie przywracac z obrazu :-) jest ok

Nie rozumiem Cię. Możesz jaśniej?


obraz dysku

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 16 września 2013, 11:40 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
Albercik pisze:
adi399 pisze:
spokonie da sie przywracac z obrazu :-) jest ok

Nie rozumiem Cię. Możesz jaśniej?


obraz dysku


a skąd ten dysk z paczkami repo ?

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 16 września 2013, 12:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
miałem zainstalowany cdn2 na VirtualBoxie, zrobiłem obraz acronisem, i działa na każdym SATA 0,1,2,.. bez względu na procesor, port dysku, arch sam za każdym razem re konfiguruje parametry i driv.

podoba mi sie to.

Ale ma stare jajo 3.1.1-4 bo chciałbym postawic serwer na procku g2030 w niektórych operacjach wydajniejszy od i3 i5, ale nie ma obsługi nowszych chipsetow plyt.

a procek 2 x 3.0 jest tani 200 zl w sam raz na wydajny serwer, narazie niech stoji na cd2 ok 600 userów i jest ok:)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 16 września 2013, 13:16 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
miałem zainstalowany cdn2 na VirtualBoxie, zrobiłem obraz acronisem, i działa na każdym SATA 0,1,2,.. bez względu na procesor, port dysku, arch sam za każdym razem re konfiguruje parametry i driv.

podoba mi sie to.

Ale ma stare jajo 3.1.1-4 bo chciałbym postawic serwer na procku g2030 w niektórych operacjach wydajniejszy od i3 i5, ale nie ma obsługi nowszych chipsetow plyt.

a procek 2 x 3.0 jest tani 200 zl w sam raz na wydajny serwer, narazie niech stoji na cd2 ok 600 userów i jest ok:)


a jaki ma to związek z repozytorium CDN2 ? Odpowiadaj proszę na zadane pytanie.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: poniedziałek, 16 września 2013, 15:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
to ze repo jest nie potrzebne do instalcji jesli mamy obraz, i o to w glownej mierze mi chodzilo o instlacje, pakiety mozna sobie scignac od rikarda i wszytko ok,

oczywiscie przydaloby sie postawienie s.pacmana dla cdn2 ale coz poradzimy, niezalezne jest to od nas

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: czwartek, 19 września 2013, 09:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
Z tego co znalazłem u siebie mam najprawdopodobniej całe repozytorium NND, CDN oraz CDN2 ściągane 13/03/2013r. Niestety parametry mojego łącza nie pozwalają na udostępnienie repozytorium jako lustra. Jak ktoś ma możliwość udostępnienia publicznie to chętnie udostępnię :)

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: czwartek, 19 września 2013, 11:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Hej, spakuj mi repo cdn2 i wyslij na @ info dostales na pw, pozdrawiam :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: czwartek, 19 września 2013, 23:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
jamp pisze:
Z tego co znalazłem u siebie mam najprawdopodobniej całe repozytorium NND, CDN oraz CDN2 ściągane 13/03/2013r. Niestety parametry mojego łącza nie pozwalają na udostępnienie repozytorium jako lustra. Jak ktoś ma możliwość udostępnienia publicznie to chętnie udostępnię :)

Skoro masz całe repo CDN2 to może napisz do Saturasa, bo nie moze odzyskac plikow po padzie dysku, ewentualnie pewnie Albercik wrzucił by na server.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: piątek, 20 września 2013, 00:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
rikardo7 pisze:
Skoro masz całe repo CDN2 to może napisz do Saturasa, bo nie moze odzyskac plikow po padzie dysku, ewentualnie pewnie Albercik wrzucił by na server.

Owszem mam 8) Tak jak napisałem wcześniej mam słabe wyjście na świat :( na wyjściu tylko 3mb/s ( teoretycznie ;) ) i na dodatek z ograniczeniem ilości transferu danych :( W tej chwili adi399 właśnie zasysa więc najlepiej było by się skontaktować z nim jak dotrwa do końca ściągania. :lol:
Inne opcje to:
1 - podać link gdzie wrzucić dane ( to też może potrwać kilka(naście) dni )
2 - opłacić kuriera Dublin - Polska ( dysk z danymi dam w prezencie )
3 - pofatygować się do Dublina :lol:

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: repo CDN2
Post: piątek, 20 września 2013, 08:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
mam akurat wolne 100/100 mbit udostępnię,

hehe wytrwam nie stresuj się xD

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl