Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 27 czerwca 2017, 09:01

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 16 października 2013, 21:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Hej koledzy, mam pewien problem:
Maszyna c2d 2x 2.6

podlanczam dysk z nnd wszytko smiga bez problemnow na interfejsach eth 0 dropped,

natomiast podlaczam dysk do tego samego kompa z cdn2 i sypie dropped?

co jest grane
zmienialem juz dyski, karty sieciowe, problem tyczy sie tylko i wylacznie cdn2...

nie mam pojecia o co chodzi ?

kary siec jakie probowalem 8139d, intel1000, 8169..

nieiwem czemu tak siedzieje i czemu sa te droppedy ?

pomoze ktos ?


eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 metric 1
inet 82.X.X.X netmask 255.255.255.0 broadcast 82.X.X.X
inet6 fe80::230:4fff:fe6f:d30a prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether 00:30:4f:6f:d3:0a txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 256164 bytes 86253125 (82.2 MiB)
RX errors 0 dropped 170 overruns 0 frame 0
TX packets 18793 bytes 1253532 (1.1 MiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
device interrupt 18 base 0x2000

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 11:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
oczywiscie w /etc/udev/rules.d/network_persistent.rules CDN2 własciwie widzi karty?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 13:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
mhymm, to co musza tam byc macki tych kart wpisane ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 18:43 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
mhymm, to co musza tam byc macki tych kart wpisane ?

dokładnie

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 19:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
i to mogło powodować dropy ? nie mam jak teraz sprawdzić, ale zerknę wieczorem :)

PS> jest jakieś polecenie do żeby wykryć na nowo sprzęt a dokładniej karty ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 20:15 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
i to mogło powodować dropy ?


Nie sądzę

adi399 pisze:
PS> jest jakieś polecenie do żeby wykryć na nowo sprzęt a dokładniej karty ?


w logu dmesg pojawiają się wpisy o wykrytym sprzęcie.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 października 2013, 21:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
to skąd sie te dropy biora :/

sytuacja dziwna,

mam dwie maszyny
1. Serwer Dell R300
2. Core 2 Duo 945-gzm-s2


testowalem na dwoch maszynach, we wszytkich mozliwych kopnfiguracjach (karty sieciowe 8169, 8139, intel pro 1000) ten sam problem nnd smiga bez [problemu bez dropow,

cdn2 dropy,
malo tego posunolem sie o krok dalej

zainstalwoalem debiana, archa, centOs, i problem ten sam sa dropy na nnd nie ma :/

o co chodzi ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl