Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 15 czerwca 2025, 07:59

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Chciałbym poruszyć ten temat jeszcze raz. Mianowicie kupiłem sobie Neostrade i chciałbym teraz zrobić sąsiadami sieć w oparciu o nią. Wiem z regulaminu TP że poza lokalem jest to zabronione, jednak czytając rozmaite dyskusje na tym forum można stwierdzić że sporo ludzi ma już sieć pod Neo+. Chiałbym się dowiedzieć od tych osób czy mają to jakoś załatwione z TP czy zupełnie bez jej wiedzy zrobili sobie sieć. Słyszałem bowiem że można to załatwićw jakiś sposób z TP rezygnując z pomocy technicznej. Nie wiem na ile jest to prawda, ale TP pisze w regulaminie że bez jej zgody nie można wyprowadzić usługi poza lokal, więc można chyba coś zrobić żeby TP się zgodziła. Jeszcze jedno pytanko: w jaki sposob TP moze sie dowiedziec ze ktos ma siec osiedlowa??

Tytuł:
mogliby.. gdyby chcieli.. ale raczej sie nie dowiedzą. maskarada i nie mają szans dowiedziec sie ze masz lan - musieliby monitorować ruch na twojej linii kupe czasu, a i tak nie byliby ci w stanie udowodnić ze akurat do twojej sieci wpiete jest cos wiecej niz switch, lokalny komputer a obsluguje to linux. musieliby sprawdzic "fizycznie". ale do tego muszą zatelefonowac, umówić się na wizytę.. na określoną godzinę. innej mozliwosci zgodnej z regulaminem nie mają.. odpukac :lol:
w jaki sposob moga sie dowiedziec.. od wrednych znajomych :D. nie chwal sie ze dzielisz 8).. poza tym po TTL mozna sie dowiedziec ze pakiety przechodza przez router, ale to tez da sie netfilterem (iptables) zmienic.

Tytuł:
Użytkownik

dowiedzą się w prosty sposób- wystarczy,żeby jakiś palant z twojej sieci zrobił coś głupiego- np . napisał na jakim forum, że ma zamiar zabić papieża- pamiętam, pokazywali w TV właściciela kafejki, co musiał się tłumaczyć, bo jakiś klient coś takiego napisał z jego kafei. Wtedy przylezą do Ciebie...
Pytałem się pań z TEPSY, czy daliby taką zgodę, ale powiedziały,że taka zgoda jest przewidziana dla firm, które korzystają z neo, a mają siedzibe w dwóch różnych lokalach...
inna pani z tepsy oficjalnie, "przy ludziach" roześmiała się i stwierdziła: "paaaanie, daj pan spokój, kto to sprawdza? (hahaha) "

Tytuł:
w jaki sposob pobawic sie TTLem przez net filtra ? :D da sie cos takiego zakombinowac ? jeden koles mi juz mowil ze wlasnie przez TTL jednemu jego kolegi koledze wlepili za to ladny rachuneczek :] ale cos mi sie nie chce w to wierzec ... wydaje mi sie ze pochwaliliby sie tym i na forum by sie zaraz cos takiego znalazlo a pozatym ja jeszcze nie slyszalem od kogos bardzoe wiarygodnego o przypadku zlapania na rozdzielaniu poza lokal ... oni to zlewaja i niech tak zostanie - oni sa zadowoleni i my takze ! :]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.