Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 2 sierpnia 2025, 05:51

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Witam
Mam pewiem problem z połączeniem AP z AP (oba Wi-Fi) ale najpierw opisze moja konfiguracje oraz jak to ma wygladac.
Wiec tak: mam Serwer postawiony na Linuxie NND do ktorego jest podlaczony AP-1 (Wi-Fi) nastepnie do ktorego jest podlaczonych 12 osob za pomoca kart radiowych... AP-1 jest firmy D-Link model Di-614+, karty radiowe jakie maja klienci to DWL-520+... Do tego AP-1 chcę podlaczyc AP-2 (takze firmy D-Link model DWL-700AP) a do tego AP-2 ma byc podlaczona kamerka obserwacyjna ktora takze jest firmy D-Link ( z tym ze ona ma byc podłączona do AP-2 za pomocą kabla RJ-45)... No i problem sie zaczyna gdy bałwan jestem połączyc AP-1 z AP2 ktory ma sie laczyc z serwrem tak jak to robią klienci czyli AP-2 ma sluzyc jako bezprzewodowa karta sieciowa kamerki (mam nadzieje ze napisalem zrozumiale :))...

Jesli to co wyzej napisalem jest nie możliwe to chcialbym aby ten AP-2 bym AccesPointer nr.2 do ktorego walsnie bedzie podlaczona kamerka z tym ze ten AccesPoint czyli AP-2 ma sie łączyć z AP-1... Tak aby sygnał z kamerki byl przesylany do AP-2 ktory nastepnie ma isc do AP-1 poczym do Serwera... Kamerka jest juz skonfigurowana odpowiednio bo laczy sie ladnie z AP-2 i obraz jest wysylany i wszystko jest git... Jedynie nie moge usyskac polaczenia z AP-1 przez AP-2, wszystko jest niby dobrze skonfigurowane bo AP-2 widac ze sie łaczy z AP-1 i czasem moge nawet wejsc do ustawien AP-1 przez AP2 :)... Natomiast nie moge sie polaczyc z Serwerem z tym ze ejstem jest juz skonfigurowany tak aby przyjmowal polaczenie z AP-2... Moim zdaniem cos zle ustawiam z AP-2 wiec prosze o pomoc jak skonfigurowac mam tego D-Linka DWL-700AP aby ladnie laczyl sie z AP-1 i serwerem... Dodam ze odleglosc z jaka chwilowo ma sie laczyc to 3 metry, a korzystam z 2 anten (1- z nich to 3DBi a druga to 15DBi) wiec to na pewno nie ejst wina anteny...

Bardzo prosze o pomoc... Jak cos prosze o kontakt pod numerem GG: 1359870 (pisac nawet jesli jestem niedostepny poniewaz czesto siedze na niewidocznym) lub mailem: szpakos@o2.pl... Mozliwe jest tez polaczenie sie ze mna za pomoca Skype :)

Pozdrawiam

Tytuł:
Użytkownik

heh ap2 ma byc ustawiony jako klient sieci bezprzewodowych heh antenki no na 3 m raczej nie chociaz moze nie wiem te fale to dziwna rzecz hmm pozatym zastanawiam sie czemu nie kupiles kamerki bezprzewodowej ?? prostsze rozwiazanie niz kombinacje

Tytuł:
Użytkownik

tzn uzywam antenki tez 3DBi bo AP2 stoi w odleglosci 3 M od glownej anteny i glownego AP:)

Wiesz ja bym od razu kupil kamerke bezprzewodowa z tym ze to nie moje :) a zeby bylo smieszniej gosc zaplacil za caly zestaw 1670zł gdzie za mniejsze ieniadze mozna kupic wlasnie bezprzewodowa ale gosc nie mysli, kasa mu z mozgu wode zrobila -taki bogacz...

Tytuł:
Użytkownik

no tak ale czasami jest tak ze masz ap1 postawiony na antence zewnetrznej 15dbi a a ap2 stoi na tej 3 dbi i to tez moze byc problem jedna lapie sygnal drugiej a druga moze nie lapac 1 ehh to wkoncu dziwne fale pobaw sie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.