Witam serdecznie w związku z tym ze pewnie na forum jest kilka osób które mają swoje sieci i troch ena nich zarazbiaja wiec pytam o pewną rzecz.
Mieszkam w niewielkim miescie i posiadam sieć na ok 80 kompików na radiu ale tylko na terenie osiedli domków jednorodzinnych .
Mam pomysl na pewien niedrogi internet dla uzytkowników w blokach myslę tutaj o połaczeniu w blokach LANu a tylko mostami na 5 ghz miedzy blokami. Klopot w tym , iż na terenie miasta mocno dziala firma multimedia z którą musiałbym kontkurować . Czy ktoś moze sie pochwalić czy udaje mu sie w granicach opłacalności wygrywać z takimi firmami ja kablowki ?? Czy opłaca sie wdrażać takie rozwiązania ??
Czy są jakieś inne pomysły na wykorzystanie połączen ethernetowych niż sam internet i Lan , takich jak np Voip aby rozszerzyć zakres usług i maksymalnie wykorzystać łącze Lan i internetowe .
Z gory dzieki za wszelkie informacje i pomysly .
<-----
Uzupełnienie,
Wpadł mi jeszcze jeden pomysł , czy ktoś wie o istnieniu mozliwośći wypożyczenia filmu w formacie zbliżonym do dvd ( mpeg4) ale tak by uruchomić wypożyczalnie dvd bez używania nośników czyli płyt , a poprzez zabapieczone pliki dostępne poprzez sieć Lan .

)