Maciek pisze:
Najlepiej uruchom sobie kreatora od nowa. I potem sprawdź, czy na pewno nnd nie dostaje ip od modemu (na eth). Robiłem taką konfigurację dla neo na kilku modemach i zawsze działało.
Wlazlem na modem, ustawilem
Bridge mode, reset modemu - oczywsicie juz nie da sie na niego wbić (chyba ze zrobie mu reset do ust. fabrycznych), zmieniam wsio w net_conf (kreator), instaluja sie pakiety, robie reset i.... dupa to samo.
Wydaje mi sie ze jest synchronizacja bo swieci sie lampka
DSL na modemie, nie swieci sie natomiast
Internet
d4rk pisze:
To może najpierw zobacz czy działa ci to na zwykłym komputerze, np. na Windowsie.
Ja miałem taki przypadek, że po porostu centrala z TPSA była źle skonfigurowana i nie puszczała połączeń PPPoE, działało tylko PPPoA
Z tego co dobrze pamiętam to taki sam problem miałem u qmpla który też przesiadał się z DSL na neo.
TPSA twierdziła ze wszystko jest ok, ale dopiero ingerencja znajomego który obsługuje centrale w mojej okolicy dała efekty...
Z tego co czytalem po forach to "Tepsa przeszła dawno tylko na PPPoA" ale jeszcze sie upewnie dzwoniąc do pkt obsługi.
[edit]
Tak sie zastanawiam, czy jak daje mu
BRIDGE MODE, resetuje sie i trace z nim kontakt to ma wszystko odpowiednio ustawione ? W sesie zeby sie dało połaczyć z TPSA. Moze trzeba wczesniej cos poustawiac, potem dac
bridge mode i dopiero zadziala ?