Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 15 grudnia 2017, 12:04

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 09:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
no to extra coś mi się widzi że zostanę ich klientem

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 15:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Również dzwoniłem do Dialog-u i tam Pan powiedział mi, że nie mozna dzielic np uslugi Dialog Global <= DSL na lini TP, a na pytanie czy maja cos co mozna podzielic odpowiedział mi = NIE !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 18:23 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 24 listopada 2002, 14:59
Posty: 116
Lokalizacja: Sosnowiec
no to widze ze mamy sprzeczne informację
ja otrzymałem takie, cytuję dosłownie z maila:

"Nasza firma nie robi ograniczeń ani co do przepustowości, ani co do ilości użytkowników na urządzenie, tylko samo rozprowadzenie stanowisk pozostaje w Pana własnym zakresie."

Edit:
przejrzałem ponownie regulaminy
nie ma tam ani słowa na temat zakazu dzielenia łącza poza lokal, więc najwyraźniej Pan z infolinii nie jest zbyt kompetentny

_________________
DialoG 6Mbit/s ,PII366Mhz , 218MB Ram, 40GB - NND - 20 userów


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 18:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
rzeczywscie przeczytałem także regulaminy i ani słowa o zakazu dzielenia

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 20:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
W regulaminie nie ma, wiec zdziwiony pytam Pana, a on odpowiada,ze po za lokal nie wolno, tylko i wylacznie w obrebie lokalu :>

ktos ma racje a ktos nie ;d a skoro umowa tego nie mowi,,, to pewnie beda mogli cmoknac :> pomimo ze "mój" Pan zabraniał ;p

Nie mniej jednak, dostałem od TP oferte DSL 4 Mb / 291zł brutto/miech, wiec jak dla mnie oferta bardzo dobra :) Tylko oby mozliwosci techniczne byly.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 21:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 24 listopada 2002, 14:59
Posty: 116
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
Nie mniej jednak, dostałem od TP oferte DSL 4 Mb / 291zł brutto/miech,


a skąd taka oferta ?

_________________
DialoG 6Mbit/s ,PII366Mhz , 218MB Ram, 40GB - NND - 20 userów


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 21:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
tak jak jest w regulaminach to się liczy reszta mnie nie obchodzi w sumie kiedyś w dialogu w "Najczęściej zadawane pytania" była wzmianka o tym jakie opcje można dzielić ale teraz jakoś już jej nie widzę co wg mnie oznacza że można dzielić wszystko :D

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 lutego 2009, 23:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
tez w FAQ to widzialem na stronce, bylo ze mozna DIALOG DSL tylko z opcja jakas PLUS 4 czy cos takiego,, nie pamietam dokladnie


a skad taka oferta ?

Chciałem podpisać nowa umowe w tym pakiecie lojalnosciowym czy jakos tak... gdzie pierwsze 6 miechow 181 z groszami a pozniej 340, ale Pani na infolini mi powiedziala ze jesli chce zwiekszyc to wg cennika wg umowy ktora jeszcze mnie obowiazuje,,, a tam mialem 291, a ze umowe jeszcze mam na ponad rok chyba ;d to mi to pasuje ;d aczkolwiek,, nawet te 340 bylbym sklonny zaplacic, bo mecze sie strasznie na 2048/256 szczegolnie chodzi o te 256 ;/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 9 lutego 2009, 21:49 
Offline

Rejestracja: czwartek, 9 listopada 2006, 16:40
Posty: 95
Ludzie, macie GTS 6mbit za 250zł! Co tu wiele kombinowac...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 9 lutego 2009, 23:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
brał bym ale jestem osobą prywatną

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 10 lutego 2009, 11:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 24 listopada 2002, 14:59
Posty: 116
Lokalizacja: Sosnowiec
to samo z Crowley , też tylko dla firm

_________________
DialoG 6Mbit/s ,PII366Mhz , 218MB Ram, 40GB - NND - 20 userów


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 15 marca 2009, 09:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 20 lutego 2006, 00:16
Posty: 35
Ano śmieszna ta oferta, wyżej wspomniałeś że 291zl płacisz za 4mb, ja 2 lata temu za tyle płacilem 273zł, ich promocje o kant dupy idzie strzelić
Plusem jest to że Tpsa jako jedna z nielicznych pozwala dzielic sygnał, jednak nie we wszystkich ofertach. Ale ich promocje są gorsze od tych sprzed 2-3 lat TRAGEDIA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 17 maja 2009, 17:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 10 września 2005, 15:25
Posty: 280
Lokalizacja: Bielsko-Biała
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358221/R ... 819098.pdf

TP to oszusty i tyle

_________________
http://83.19.41.42/stats/
<Waldeck> mam takie lagi ze jak wpisuje w google prezydent rp to wyskakuje Walesa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 11:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 17 lipca 2006, 13:32
Posty: 220
no i kurka w UPC za 200zl brutto lacze 120/10Mb/s..... czuje, ze do konca przyszlego roku zwijam dzialalnosc...
z takimi parametrami i cenami zaden maly dostawca nie moze konkurowac

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 11:35 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Poczekaj i nie panikuj. te sto dwadzieścia to jest od klienta do bramy. ;)

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 14:26 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Maciek pisze:
Poczekaj i nie panikuj. te sto dwadzieścia to jest od klienta do bramy. ;)

http://www.upc.pl/internet/fiber-power-120/
Niestety absolutnie nie. Oczywiście CIR'a nie dostajemy, ale z tych łącz faktycznie idzie wyciskać takie prędkości. Obawy kolegi są niestety jak najbardziej uzasadnione...

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 14:39 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Na razie zbytnio nie ma co sie obawiac tej oferty, poniewaz:
- praktycznie nigdzie nie ma warunkow technicznych (jest w cenniku, zeby sie pochwalic)
- nie traktuja uzytkownika na powaznie (punkt IV warunkow wlasciwego uzytkowania :P)
- nie ma zapotrzebowania na taka usluge (nawet na testerach nie da sie osiagnac pelnej predkosci)

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 15:21 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
No i tasiorek ma rację. A JakubC nie ma racji.
Dlaczego nie ma? Otóż dwa lata temu miałem okazję korzystać z łącza 100mbit. Przez ponad dwa tygodnie, będąc za granicą. Było to porządne łącze wpięte do sieci szkieletowej, a nie jakiś tam kit dla abonentów. Zatem plik 500 MB z noc.gts.pl powinien mi się ściągać 2 sekundy. A się tak sciągał? Nie. ściągał się dłużej. Ściągałem rozmaite pliki z rozmaitych serwerów. Nigdy w praktyce nie osiągnąłem prędkości 120 MB na sekundę. No a dlaczego? No pomyślcie chwilkę.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 16:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
Nie ma co się podniecać tym UPC, ich macki nie sięgają wszędzie, tepsa ma jednak dłuższe :-), a reklama kłamie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 października 2009, 21:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
120Mb/s na co to komu przecież nie da się wykorzystać takiego łącza, dla pełnej wydajności max 2Mb/s całkowicie wystarczy

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl