Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 26 czerwca 2017, 12:38

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek, 23 października 2009, 20:58 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Cytuj:
Celeron 1 MHz


Sorry za OT, mega prędkość... :twisted:

Komputer pod NND, na którym nawet EOS ruszy na WGE kosztuje ok. 350 zł...
Na razie widzę, że piszemy sami do siebie...

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 października 2009, 23:37 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
Sorki mialo byc 1 GHz :)
Ale wlasnie takie sprzety chodza pod NND.
Nie wiem czemu Cie to smieszy ...
Owszem przydalby sie lepszy, ale to nie wymog. Jak na razie
ladnie smiga wiec nie mam co tam zmieniac.
Za kwote, ktora wymieniles mozna juz kupic min 2.4 GHz HT i
na plycie Intela.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 października 2009, 23:52 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Napisałem chyba, że za tą cenę Eos pod nim ruszy...
Nie naśmiewam się, bo sam startowałem z 466 MHz, 64 RAM.

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 października 2009, 13:00 
Offline

Rejestracja: środa, 21 października 2009, 20:40
Posty: 10
CyberDuck pisze:
Zapytalbym czy to ma byc duzy czy maly hosting bo jesli chce
tam umiescic swoja stronke z kilkuset odwiedzinami dziennie to
wystarczy mu Celeron 700 MHz i tez bedzie smigac.

Dokładnie, tylko na ewentualną moją stronkę.
Temat jest na razie bez konkretów, bo ten komputer na razie nie chodzi xd Wyjaśnijmy może o co chodzi z tym komputerem w szafie. Otóż sprawa wygląda tak, że on się idealnie mieści do takiej szafy w korytarzu. Nie ma opcji żeby go podłączyć między routerem a modemem, no i stąd moje pytanie czy mogę go podpiąć jako klient i zrobić przy pomocy w/w systemów/aplikacji zamierzone cele.
No chyba, że pociągnąłbym dwa kable, od modemu do karty sieciowej tego serwera, a potem od serwera do routera na wejście Internet. Naprowadźcie mnie czy dobrze myślę, bo nie jestem pewien. Sam już się gubię w tym co chcę zrobić, może to mnie trochę przerasta...

Maciek pisze:
Ale zdaje się, ze tobie chodzi o to, zeby to sobie był taki komputer gdzieś tam schowany do ściągania torrentów i różnych takich rapidów. Owszem, to też jest możliwe. Jednak pamiętaj, że w nnd robić będziesz wszystko na konsoli, okienek nie ma.

No właśnie, bingo nawet nie pytałem o to, bo najpierw chciałem sobie poradzić z jakimś ftp. Jeśli chodzi o torrenty, itd. to może rzeczywiśccie warto wybrać system typu XP i zdalny pulpit, jak ktoś już napisał. Moje doświadczenie nie jest porażające, także chill please ;]

I tak dużo wyjaśniliście więc jestem wdzięczny, może marudzę za bardzo. Pomogliście, a jakby ktoś podesłał linka z podobnym tematem to było by super.

P.S. Komp pociągnie coś w stylu PIII, Celeron I. Karta graficzna to jest jakieś No-name coś w stylu geforce mmx sądzę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 października 2009, 13:12 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Cytuj:
może rzeczywiśccie warto wybrać system typu XP i zdalny pulpit,

Jasne, jedno piractwo mniej, jedno więcej...

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 października 2009, 13:13 
Offline

Rejestracja: środa, 21 października 2009, 20:40
Posty: 10
A co z tym pomysłem, żeby wziąć routera linksys wrt54gl i tam np. wymienić firmware na jakiś linuksowy, powiedzmy nie-oryginalny, to może da się go tak skonfigurować, żeby komunikował się z tym moim serwerem. Może ktoś już coś takiego robił?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 października 2009, 13:14 
Offline

Rejestracja: środa, 21 października 2009, 20:40
Posty: 10
Maciek pisze:
Cytuj:
może rzeczywiśccie warto wybrać system typu XP i zdalny pulpit,

Jasne, jedno piractwo mniej, jedno więcej...

Akurat system mam darmowy z MSDNAA ;]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 października 2009, 13:46 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Jeśli jesteś troszkę zaawansowany w lutowaniu, możesz zrobić moda WRT54G polegającego na dodaniu karty SD. Przy odrobinie wiedzy można tam odpalić klienta bittorrent. Wówczas nie potrzebujesz żadnego komputera. Łatwiejsza droga to kupno routera nadającego się do zainstalowania dd-wrt z wbudowanym USB (zdaje się, że takie coś ma asus 500wl), wtedy pozostaje tylko założyć na pendrive odpowiednią partycję zainstalować klienta i ściągać.
Rzecz jasna, dodatkowy komp już nie jest potrzebny.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 28 października 2009, 21:08 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Co prawda rozwiazanie kosztowne ;D ale ze wszytkim pewnie poradził by sobie DYSK SIECIOWY. Masz i SAMBE i FTP a nawet i Bit Torrent sie znajdze ;D :P


linkow do allegro nie daje bo za chwile beda nieaktualne ;) ale wpisz sobie w szukajke haslo "dysk sieciowy" :P

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl