Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 15 grudnia 2017, 02:46

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek, 12 stycznia 2010, 10:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 21:05
Posty: 13
Tak wiem że średni lecz ma on służyć głównie do nauki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 12 stycznia 2010, 20:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 21:05
Posty: 13
Powracam do mojego problemu.
Otóż dzisiaj próbowałem zainstalować te sterowniki które zassałem z linku podanego przez jednego z kolegów wcześniej rozpakowałem je i teraz napisze jak to uczyniłem (tylko proszę się nie smiać początki są trudne, lecz jak to ktoś powiedział ten się nie myli kto nic nie robi):
po rozpakowaniu moim oczom ukazały się pliki:

drwxr-xr-x 6 root root 4096 2010-01-13 22:57 .
drwxr-xr-x 5 marek users 4096 2010-01-13 23:09 ..
-r-xr-xr-x 1 500 500 375 2001-11-23 13:09 Build
drwxr-xr-x 3 root root 4096 2010-01-13 22:39 include
-r-xr-xr-x 1 500 500 468 2001-11-23 13:09 Install
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-01-13 22:39 lib
-rw-r--r-- 1 500 500 2559 2001-11-23 13:09 LICENSE.wavelan2_cs
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-01-13 22:39 man
-rw-r--r-- 1 500 500 29924 2001-11-23 13:09 README.wavelan2_cs
-rw-r--r-- 1 500 500 650 2001-11-23 13:09 wavelan2_cs.mk
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-01-13 22:39 wireless

i znowu schody :(

[root@router avaya]# ./Install

Error: Run 'make config' first!

No to ja :
[root@router avaya]# make config
make: *** Brak reguł do wykonania obiektu `config'. Stop.

i stoję w martwym punkcie niestety nie wiem co robię źle może ktoś podpowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 12 stycznia 2010, 21:18 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Wydaje mi się, ze te sterowniki to możesz jedynie skompilować dodając je do źródeł jądra i kompilując moduły.
Na twoim miejscu spróbowałbym jeszcze sterownika orinoco_cs lub wavelan.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 12 stycznia 2010, 21:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 21:05
Posty: 13
Niestety ale owe moduły identycznie leżą jak i cała reszta,ale nie ma się co łamać.Zmieniłem trochę układ swojej sieci i karta zawędruje w inne miejsce skoro nie można ją nauczyć współpracy :-)
Dzięki za pomoc.
Może mi kolega doradzi jeszcze jaki modem warto wziąć na łącze neti 6Mb
Schemat sieci wygląda mniej więcej tak


-->Modem<---->Ndd<---LAN-->AP ze switchem<----WLAN---->Klienci


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 12 stycznia 2010, 21:40 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Modem sprzętowy łączący się z komputerem przez RJ45 z możliwością ustawienia "bridge only" albo modem z routerem, aby nie bujać się z jakimś kompem na serwer.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl