Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 października 2017, 07:36

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 18 lutego 2010, 20:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Witam,
przyszedł czas na dopalenie mojej sieci. Dziękuje za współpracę naszej kochanej TP po 6 dłuuuuuuugich latach.

Postanowiłem odkupić 4/4 od osoby ktora posiada łacze z TK Telekom.

Cena taka sobie, 150 zł brutto za 1 Mb. Ale cóż, cos trzeba wkoncu zrobic.

Tylko teraz co i jak ? Chcialbym przy tej okazji troszke zmodernizowac siec a przede wszystkim serwer i jego ulokowanie. Serwer trafił by do mojego mieszkania więc przydało by sie cos cichego i fajnie gdyby niezbyt bardzo prądożernego ;p w chwili obecnej mam Celerona 533, 192 ram, 8 GB hdd. Chcialbym cos mocniejszego, zeby moze wkoncu Sambe zatrudnic ;d
Siec liczy 45 komputerow.

Ale jest jeszcze jedna sprawa ::> sprawa softu.. Teraz smigam na NND :D (super sprawa) jednak widze ze nastał koniec w rozwoju projektu.. więc ? CDN ? czy wystarczająco stabilny ? czy narazie wszystko w fazie testów ?

Co radzicie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 18 lutego 2010, 23:08 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
koniec projektu nnd nie oznacza konca nnd.

routery maja sie dobrze i popracuja jeszcze wiele lat.

cdn jak narazie jest w fazie raczkowania,
powstalo jako alternatywa dla mocnych routerow na nowym sprzecie.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 18 lutego 2010, 23:25 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
NND zawsze będzie można wymienić na CDN. W CDN na razie brakuje wiele programów i faktycznie jest troszkę doświadczalne, ale nadaje się do użytku w standardowych zastosowaniach.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 19 lutego 2010, 02:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
wszystko zależy co przeznaczysz na rotrer(płyta,procek) jeżeli nic nowego to NND jak najbardziej, a jak coś nowszego to CDN(chociaż beta)tylko z niceshaperem05 lub 0.6 spisuje sie naprawdę super.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 20 lutego 2010, 23:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
dzieki za podpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie,,, jak polecali byście odebrac to łącze ?

Właściciel tego mowi ze tylko i wylacznie mikrotikiem :> RB411 na 5GHz dokladnie... A ktos mi polecil OSBRIDGE bo podobno jest dobre i tansze do tego typu zastosowań :>


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl