Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 23 sierpnia 2017, 02:36

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 1 marca 2010, 18:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Witam, dzisiaj problem tego typu, ze nie wiem jak najrozsadniej podzielić łącze..

Mam do dyspozycji gwarantowane 4/4. Jednak jest to gwarantowane, a realnie łapie 30/4.

Teraz jak wykorzystać cos takiego. W niceshaperze trzeba okreslic w configu jakim laczem dysponujemy. Jeśli ustawie 30 Mb, to w przypadku gdy dostepne bedzie tylko 4 mb, czy nie zamuli mi to sieci :>?

powiedzmy na klienta bedzie 2mb i to razy 5 klientow = 10mb, a w chwili obecnej bede mial tylko to gwarantowane... czy nie dojdzie do sytuacji ze pierwszych 2 dostanie po 2, a reszta niby dostanie, ale pustke ;x

Moze jestem w bledzie i nice ładnie sobie z tym poradzi :> tylko wlasnie ile wpisac mu w configu ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 marca 2010, 19:01 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Dziel dynamicznie. Ile będzie do podziału, tyle podzieli.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 marca 2010, 19:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
ok, ale ile w configu nice wpisac ? pełne 30 ? i powiedzmy on dynamicznie nie bedzie dzielil stalego 30 ? tylko powiedzmy jak bedzie 4 to dynamicznie 4 podzieli ? Bo mnie zastanawia czy on nie dziala tak ze dynamicznie bedzie dzielil cos czego fizycznie nie ma.. i da komus "puste" łącze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 marca 2010, 19:45 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Wpisz oczywiście maksimum, ale ustaw parametr minimalny odpowiednio nisko, aby stanowił powiedzmy jedną dziesiątą tej mniejszej przepustowości.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl