Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 25 lipca 2025, 16:27

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: USB i NEO+
MODERATOR

do czego używany jest port USB przy nestradzie + ?
Pani z tepsy przez telefon powiedziała że port USB "musi być aktywny", zapytałem jej do czego go używa neostrada, a ona na to "nie wiem".

Za 5 dni założą mi NEO+, a ja nie mam USB czy bez tego się obejdzie?

Pani z twojej tepsy nie ma żadnego pojęcia o uslugach co jej palna przy kawie to powie.

Sprawa wyglada znasepujaco:
Pani Iwonka z BOK jest bliska znajomą prawie rodziną pana Heńka kierownika pionu dlatego dostała się do TP SA na pracowanika biura obsługi. Z zawodu pewnie jest krawcową, bo którz inny by się nadawał do tej roboty. Krawcowa przecież ma odpowiednie kawalifikacje aby być biurokratką.

A tak naprawdę to TP SA była w przeszłości idealna przechowalnią pracowaników którzy mieli legitymacje partyjne powiązania i znajomości. Już powili systuacja zaczyna się zmieniać, ale jeszcze długo bedziemy poddawani głupim informacją typu, że Neostrada Plus slabo działan na linuxie lub windows to alternatywa. W przypadku neostrady LINUX to podstawa bo windows to poprostu kupa.

A tak wogole to Neostrada plus to modem ADSL a modemy tego typu mają wyjscia RJ do karty sieciowej za pomoca skrosowanego kabla ktory otrzymasz. więc kup do swojego malego serwerka 2 karty sieciowe. Zapakuj dyskietkę z freesco i oddychaj swobodnie :)

A dla bardziej zaawansowanych polecam debiana, czyli lepsza alternatywę bo debian ma jedną zaletę uaktualnienia dziur. Chociaz dyskietka z freesco moze wpełni konkurować z debianem, bo jest tak systemowo okrojona , że nawet nie ma szans się włamać i żaden kretyn z netu nie zrobi wam balangi na serwerze. :)

Tytuł:
tez mnie zdziwilo pytanie we wniosku czy masz usb hehheh ... wie ktos po co ?

Tytuł:
podobno ma wyjsc nowa wersja neo ktora bedzie mozna samemu montowac i ta wersja bedzie na usb...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.