Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 19 października 2017, 01:56

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 29 stycznia 2011, 17:34 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
Potrzebuje pliku bat pod win xp ktory by pingowal onet i wyswietlal wyniki tak jak po wejsciu w cmd i wpisaniu ping www.wp.pl -t .
Zeby dokladnie to samo zrobil po kliknieciu w pliczek ping.bat zeby wyswietlil ekran czarny w ktorym ida pingi a nie zgrywal do pliku txt bo taki skrypcik znalazlem.

Probowalem masy skryptow z googla i zaden nie dziala juz myslalem ze to firewall ale wylaczylem i dalej nic .

@echo off
set g=www.wp.pl
ping %g%
pause

ten tez mi nie dziala ,pojawia sie czarny ekranik w ktorym nic nie pisze i tyle.

To taka blachostka a przydalaby Mi sie .
Z gory dzieki jakiemus specjaliscie od skryptow :)

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 29 stycznia 2011, 18:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
A mnie on dziala ...
Nie wiem jak to robisz, ale ten wlasnie dziala.
1. Pojawia sie okno cmd
2. pojawiaja sie 4 pingi do wpisanego adresu
3. wyswietla monit o kontynuowanie po przycisnieciu klawisza i jesli
sie to zrobi to zamyka CMD


Ostatnio zmieniony niedziela, 30 stycznia 2011, 00:22 przez CyberDuck, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 29 stycznia 2011, 19:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
musi to byc jakis drobny blad ale nie mam pojecia jaki bo na 2 kompach tstowalem , z wylaczonym antywirem Avasta i wlaczonym i nic z tego .Az Mnie to ciekawi czemu taka prosta rzecz nie dziala . Czarny ekran sie wlacza ale nic dalej sie nie dzieje i zamyka sie po chwili .

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 29 stycznia 2011, 22:13 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Potwierdzam, działa. Sprawdzałem na W7.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 30 stycznia 2011, 00:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
Moze tak.
Zapisz to na pulpicie jako nazwa.bat i nie zmieniaj juz potem nazwy.
Uruchom z tej samej lokacji, czyli bezposrednio z pulpitu.
U mnie po zmianie nazwy nie chcialo dzialac. Nie wiem czemu, ale
jakies takie czary :) Plik tworzylem przy pomocy zwyklego systemowego
notatnika. Zmiana lokalizacji przy pomocy skopiowania tez negatywnie wplywa
na dzialanie skryptu, a jest banalny. Ja sobie dopisalem do linii :
: [/] [] ()
ping %g% -n 20
.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 30 stycznia 2011, 14:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
hm nie wiem czemu ale skrypt zadzialal jak go wkleilem nie na samej gorze notatnika tylko w 2 linii.
Przypadkiem to zrobilem jak zmienialem sposoby kodowania bo myslalem ze to tego wina.

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl