Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 23 sierpnia 2017, 02:44

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa, 23 lutego 2011, 22:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
Jest maly problem okazuje sie ze po wpisaniu regul iptables z poza sieci lokalnej dziala okienko logowania ale nie da sie zalogowac po wpisaniu hasla pokazuje ze zle haslo , probowalem haslo admina i haslo usera i nic , a w lanie normalnie dzialaja oba hasla .

ciezko sie pomylic bo haslo to 4444 i 55555
Nie wiem w czym moze byc przyczyna .

czy jest opcja ze to serwer blokuje i jeszcze jakas regulke mam dodac ?

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 23 lutego 2011, 22:23 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Może rejestrator blokuje?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 23 lutego 2011, 22:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
hm w instrukcji jest opisane ze moze pracowac nawet na dynamicznym ip i jest opisane jak konfigurowac ,wpisuje sie tylko ip ,brame i maske , i nie ma innych opcji poza wybraniem dyndns .

Mam sie logowac po http://adres ip zewnetrzny : port czy http://domena.dyn.pl:port czy moze inaczej i w tym blad jest ...

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 23 lutego 2011, 23:01 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Obojętne czy wywołasz http://NUMER_IP:88 czy http://dyndns:88 to jest jedno i to samo.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 23 lutego 2011, 23:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
no to widze ze mam problem bo za nic nie chce to dzialac :( a koles co montowal monitoring to Mnie pytal o co chodzi z tymi portami wiec nie pomoze :P

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 00:09 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Nie znam tej konkretnej maszyny, więc nie wiem, jak to działa.
Spotkałem juz takie rejestratory, do których potrzebny był program na Windows i forward portów 900x. Znam też takie, które działały wyłącznie zna IE 6. Na nowszym już nie bardzo, bo miały jakieś debilne przestarzałe ActiveX. Dawało się to jakoś odpalić na XP z IE 7, ale już na Viście lub Windows 7 za cholerę.
Może spróbuj poszperać w instrukcjach producenta.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 01:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
tak tez zrobilem ale jeszcze zazwonie do producenta .
poprubuje z ustawieniami defaultowymi port 80 i na roznych maszynach ,co do przegladarki to na ie sie otwiera logowanie rzeczywiscie a na firefoxie to blad active x i chinski Mi chce instalowac.

Jak cofnac te reguly iptables ktore dalem SAVE ? gdzie to edytowac ?

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 22:17 
Offline

Rejestracja: środa, 11 stycznia 2006, 14:45
Posty: 85
Lokalizacja: Słupsk
Maciek pisze:
Znam też takie, które działały wyłącznie zna IE 6. Na nowszym już nie bardzo, bo miały jakieś debilne przestarzałe ActiveX.


Mam to samo na swoich kamerach IP.

Co do logowania do rejestratora przez przeglądarkę to mogę powiedzieć że w ustawieniach rejestrtora (bynajmniej u mnie) jest tak że gdy logujesz się bezpośrednio w rejestratorze ( czyli monitor podłączony do rejestr. klawiatura też) to login i hasło jest takie i takie, ale login i hasło do przeglądania przez sieć jest inne i to musisz sprawdzić w ustawieniach rejestratora, tam jest taka opja dodawania użytkowników do sieci LAN, już teraz nie pamiętam dokładnie, ale jutro w firmie mogę to sprawdzić. Podam Ci również model mojego rejestratora. Ale generalnie jest tak jak napisałem.

_________________
Kto pyta nie błądzi....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl