Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 23 listopada 2017, 09:08

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 23:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 2 lipca 2006, 22:22
Posty: 118
Witam mam siec domową zrobioną na NND i jest problem, wszystko działa dobrze ale jak kupiłem sobie TV i podłączam go do sieci to mi przymula cala siec i w zasadzie nie działają praktycznie komputery tak przymula sieć.
Kombinowałem już z wszystkich DHCP, rchtb i nie wiem co to jest.
Wygląda mi na to jakby cała sieć lokalna była przymulona.

Pomóżcie gdzie szukać przyczyny, jak namierzyć problem.

_________________
Intel D945GSEJT 512MB HDD 1TB ADE-3000


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 23:15 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Ja mogę tylko standardowo radzić. Zapuść tcpdumpa, sprawdź netstat-nat, patrz w logi - może coś znajdziesz.
Nie wiem, co może robić ten telewizor, znam jedną osobę która ma samsunga z obsługą netu, rzuciłem mu temat, może coś wie.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 1 lutego 2012, 00:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 2 lipca 2006, 22:22
Posty: 118
Z tego co na szybko wychaczyłem przez tcpdump

22:55:49.643804 IP TV.1028 > 239.255.255.250.1900: UDP, length: 300
22:55:49.667723 IP TV.1028 > 239.255.255.250.1900: UDP, length: 309
22:55:49.691746 IP TV.1028 > 239.255.255.250.1900: UDP, length: 356
22:55:49.715720 IP TV.1028 > 239.255.255.250.1900: UDP, length: 364
22:55:49.739932 IP TV.1028 > 239.255.255.250.1900: UDP, length: 366


telewizor szuka urządzeń UPnP i może to mi zamula komutery w sieci. Stawiam że to jest problemem. Telewizor ma DLNA.

_________________
Intel D945GSEJT 512MB HDD 1TB ADE-3000


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 1 lutego 2012, 11:24 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Możesz spróbować zablokować dla tego IP całe udp z wyjątkiem portu 53 i sprawdzić, czy jest poprawa.
A może w samej konfiguracji telewizora można coś ustawić.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 9 lutego 2012, 09:06 
Offline
PGF

Rejestracja: środa, 30 lipca 2003, 14:11
Posty: 10
Lokalizacja: Kęsowo
Jakie urządzenie masz dołączone do TV, bo jeśli ich standardowy modem bezprzewodowy, to radze podłączyć kabelek i sprawdzić działanie. U mnie postawiłem AP obok TV Samsunga i działa bardzo dobrze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 9 lutego 2012, 20:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 2 lipca 2006, 22:22
Posty: 118
mam kablem podłączony do AP kótry jest dalej podłączony kablem do serwera, narazie dałem sobie spokój konfiguruje nowy serwer na CDN2 może tam będzie OK.

_________________
Intel D945GSEJT 512MB HDD 1TB ADE-3000


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl