Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 października 2017, 07:39

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 18 kwietnia 2012, 17:08 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Jakie z obecnie dostępnych na rynku routerów umożliwiają wgranie alternatywnego firmware w rodzaju DD-WRT?
A może jaki router z Mikrotikiem do podziału łacza dla +- 15 userów?
Chodzi o to, żeby zrobić i zapomnieć.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2012, 18:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
tp-link WR-841ND napewno, ver. 3.0, 5.0, 7.0, wiecej na strolne w bazie danych routerow.
EDIT
Mozesz tez zobaczyc mikrotik z serii RB-750.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 kwietnia 2012, 09:10 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Radio czy kabelek?

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 kwietnia 2012, 10:29 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Kabelek, radio jest brzydkie. ;)

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 kwietnia 2012, 11:03 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Proponuje rb750, lub rb750G (750GL unikaj jak ognia :P ). Jak jednak jest mozliwosc, ze kiedys dorosniesz ;) do radia, to lepiej wziac od razu 751G, lub 751U.
Jak nie chcesz mikrotika, to polecam TP-Linka TL-WR1043ND - mozna z nim cuda robic na *wrt.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 kwietnia 2012, 12:02 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Jak tasiorek, polecam RB751G-2hnd, dosyć tanie, sporo możliwości. Mam jako gateway w domu. Zasięg na wbudowanej antenie jest spory.

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 kwietnia 2012, 16:55 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
A Mikrotik ma jakieś zarządzanie pasmem?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 kwietnia 2012, 18:00 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Ma. http://mikrotik.net.pl/wiki/Zarz%C4%85dzanie_Pasmem

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 kwietnia 2012, 18:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Ja mam RB 750 jako awaryjny routerek z dynamicznym podziałem na ponad 70 osób, chodził u mnie przez ponad 2 tygodnie zanim odpaliłem CDN2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl