Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 17:59

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Obecnie moja sieć korzysta z usług FreeSCO jako programowy router, w przyszłości (dok. niedalekiej) chcemy sobie sprawić router sprzętowy. Czy ktoś może doradzić jaki router wybrać
tzn. chcę aby można było go konfigurować z sieci lokalnej na porcie 80 lub żeby można było go zmienić, z opcjami przekierowania portów by stary serwer wykorzystać jako serwer www lub ftp
No i oczywiście że by obsługiwał NEO+ oraz InternetDSL

Tytuł:
Użytkownik

Spotkalem sie z routerami pod neo+ i dsl i widze ze tam gdzie stoja routery sprzetowe to czesciej o wiele jestem wzywany niz tam gdzie freesco zostawilem no i moliwosci ma mniejsze taki router sprzetowy ,wiec jesli chodzi o prostote i niezawodnosc to polecam freesco .
Czesto traca ustawienia takie routery po np zaniku napiecia zasilajacego .

Tytuł:
cześć
Router jest dobrym rozwiazaniem dla ludzi chcących miec święty spokój z współdzieleniem internetu, jezeli ty chcesz miec poprostu spokój to kup sobie coś z oferty D-linka. Fajna firma, kładłem juz kilka sieci używając switchy dlinka i nigdy nie zawiodły (raz nawet na halach produkcyjnych stały switche niestakowalne dlinka i chodziły z pełną predkościa pomimo róznych zakłuceń emitowanych przez maszyny). Dwa razy konfigurowałem router sprzetowy i też były to dlinki, raz na sdi a drugi raz na neo+, router obslugujacy sdi bedzie drozszy, natomiast router do dsl i neo+ jest duzo tanszy, mozna go miec juz za ok 300 zł.
To bzdura, ze routery tracą ustwienia po zaniku napiecia, to jest naprawde dobre rozwiazanie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.