Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 05:49

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Mam taka sytuacje router sprzetowy adsl z 4 portowym swichem i 8 portowy swich. jest 5 osob w sieci, server z freesco stoi u mnie a router u kumpla. u niego do routera wpiete sa 2 osobu do routera i kabel do swicha 8. do niego wpiete sa 3 osoby i serwer z freesco + justice+ dhcp. ale to nie jest problem wszystko chodzi ok tyle ze na tych urzadzeniech chdzi 2 zakresy 192.168.x.x siec lokalana dal freesco i 10.0.x.x siec zewnetrzna dla fresco i wewenatrzna dla routera. tyle ze userzy ustawiaja sobie zakres statycznie 10.x.x.x i przechodza bez posrednictwa serva. router to micronet SP3354.chodzi mi o to zeby router komunikowal sie tylko z routerem a blokowal wszystkie inne karty lub ip probowalem to zrobic na Bridge Filtering ale cos nie dziala, znaczy jak zmienie adres to chodzi net czyli zle. wpisywalem tam adres mac routera wew. i server zew. dawalem forward a dla mac routera i puste pole chyli chyba wszyscy block i nie dziala. moze zle kombinuje pewnie tak moze cos z tabela routingu ??? poza tym wpina sie jeden koles i wbija sie na rozne adresy mimo ze fresco ma dhcp to jakims dziwnym trafem przynaje mu adres i blokuje innym. wustawiajac adres statycny czy w sieci 192.168.x.x i 10.0.x.x podajac bramy chodzi net jak zrobic zeby ich zblokowc. wogile to sie tera feresco wywala i nat blad:( Enabling NAT and firewalling.. /rc/rc_user: 58: Syntax error: end of file unexpected (expecting "esac") sam juz nie wiem co robic. POMOCY!!!!!

Tytuł:
to ostatnie juz zrobilem

Tytuł:
PGF

No bez póllitry to tego nie rozbierze :)
To co macie dwie sieci w jednej ??

zapraszam na konsultacje na GG

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.