Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 20:50

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

Masz Macku racje,dac ludkom neta za darmo,publiczny IP i jeszcze beda narzekac!

Tytuł:

oset17 pisze:
A konto na rapidzie to jakieś 1zł/24h jeśli by kupić na miesiąc jak na rok to coś koło 240zł...

Jak wykupisz konto Premium na rok to dziennie wychodzi ci mniej niż 60 groszy. To chyba nie dużo skoro będziesz miał dodatkowo inne korzyści: pobieranie kilku plików naraz i to nawet gdy serwery są pełne, używanie Resume przy ściąganiu, pobieranie bezpośrednio a nie przez klikactwo na stronie, itd. A współdzielenie kont jest ostatnio ścigane a konta od razu kasowane. Wprowadzono też limit ściąganych danych do 25GB przez 5 dni.

Tytuł:

chciałbym podłączyć się do tematu, choć nie ze względu na rapid lecz z tego ze wielu userów łączy sie jednocześnie z jednego ip np z nasza klasa. W mojej sieci jest ponad 30 szkodnikowi cały czas jadą na jednym ip, tylko ja mam zew z puli od TP. czy może mi ktoś wytlumaczyć jak uruchomic te aliasowanie adresu i czy firewall nadal będzie blokował p2p ?

Tytuł:
Użytkownik

polpak pisze:
chciałbym podłączyć się do tematu, choć nie ze względu na rapid lecz z tego ze wielu userów łączy sie jednocześnie z jednego ip np z nasza klasa. W mojej sieci jest ponad 30 szkodnikowi cały czas jadą na jednym ip, tylko ja mam zew z puli od TP. czy może mi ktoś wytlumaczyć jak uruchomic te aliasowanie adresu i czy firewall nadal będzie blokował p2p ?

ja mam 70 osob i pewnie z polowa tez sie laczy z nasza-klasa na IP serwera i w niczym mi to nie przeszkadza

Tytuł:

Typowa polska pazerność.. Nie dość, że mają tańsze łącze bo są w sieci, to mają dosć wysokie wymagania co do sieci. A z rapidem to ludzie przeginają, konto kosztuje grosze i nie trzeba już nawet teraz płacić w dolcach, tylko można w złotówkach na allegro... I tak ściągają w większości warez, więc przynajmnej na hosting by mogli dać te pare złotówek, skoro nie chcą autorom płacić. Ja osobiście optopwałbym za usuwaniem tematów na temat oszukiwania rapida bo to jest żałosne, podobnie jak ściąganie gier które w kiosku ruchu kosztują 8zł.

Tytuł:
Honorowy Admin

Troszkę się początkowe pytanie rozjechało... i tak sobie czytam ten watek i myślę, że to dość symptomatyczne. Pazerność jednak nie jest tylko typowo polska na szczęście.
Mi wydaje się, że problem jest bardziej złożony. Najpierw pojawia się coś, co pozwala za darmo ściągać to, co za darmo nie jest, potem ktoś wpada na pomysł, że można na tym zarobić i dodaje możliwość zapłacenia za nielegalnie de facto ściągane pliki. Toż przecież to się kłóci z ideą piractwa :D
To zupełnie tak, jak by można było kupić "prawo" do obrobienia jakiegoś sklepu z towarów.
Generalnie zgadzam się z przedmówcą i proszę nie pytać na forum o takie rzeczy.
PS. Niedawno widziałem gościa, co kupił za 1500 nagrywarkę i płacił po 40 zł za płytę, aby nagrywać ściągnięte nielegalnie filmy w jakości HD (oczywiście chodzi o blue ray) - i tak sobie pomyślałem, że najpierw straci sporo godzin na ściągnięcie, potem poświęci czas na wypalenie płyty i będzie kosztować go to sporo (od 30 do 40 zł za płytę to niemało). Chyba łatwiej i taniej byłoby po prostu pójść do kina.
Ale czegóż się nie robi dla idei :D

Tytuł:
MODERATOR

polpak pisze:
czy może mi ktoś wytlumaczyć jak uruchomic te aliasowanie adresu

Trzeba podniesc aliasy (odpowiadz w FAQ) i zastosowac kilka regul ze SNATem zamiast MASQUERADE (odpowiedz w man iptables).

polpak pisze:
i czy firewall nadal będzie blokował p2p ?

Raczej tak, ale to zalezy od kolejnosci regul.

Tytuł:
Użytkownik

Ja jeszcze dodam od siebie,ze wypożyczenie płytki z filmem w wypożyczalni kosztuje 5 złociszy, no ale to dla niektórych chyba za duzo i lepiej przez 4 czy 5godz meczyc kompa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.