Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 18:35

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Zainstalowałem pocztę na tandemie Exim + Teapop wg opublikowanych wskazówek. Z sieci wewnętrznej przy pomocy Outlook Express mogę wysyłać i pobierać pocztę z serwera. Niestety od strony Internetu mogę tylko odebrać pocztę. Próby wysłania poczty na dowolny nielokalny adres kończą się komunikatem:
Cytuj:
Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: "jakiś tam". Temat 'jakiś', Konto: 'freesco', Serwer: 'adres serwera', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '550 relaying to <adres email> prohibited by administrator (failed to find host name from IP address)', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 550, Numer błędu: 0x800CCC79

Kiedy łączę się z serwerem od strony I-netu mogę jednak bez problemu wysyłać pocztę na dowolny adres lokalny.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

Tytuł:
Już wszystko pięknie działa. Nie zaznaczyłem opcji: serwer wymaga uwierzytelnienia (w ustawieniach Outlook Express'a) i to był błąd...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.