Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 20 listopada 2017, 21:03

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 12:22 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 lipca 2006, 14:04
Posty: 35
Lokalizacja: Leżajsk
Witajcie...

sprawa jest tego typu ze zmienilem lacze z dsla 4/1 od tepsy na dsla 10/1 z GTS energis, polaczylem sie z netem na swoim routerze bo od GTSa nie doszedl jeszcze(wyslali go ponoc kurierem tydzien temu ale to inna sprawa), i po wpisaniu danych polaczylo sie i net dziala..

no i teraz wlasciwa sprawa gdyz nie potrafie ustawic go (tego D-Linka) tak aby serwer stojacy za nim byl widoczny w necie na swoim IPie ktory to dostalem od GTSa. oczywiscie wszystkie adresy mam, ale co z tego jak ten router nie jest "przezroczysty". czy mozna to na nim w ogole zrobic ?? oczywiscie DHCP w nim mam wylaczone, ale nie wiem jak wylaczyc nat czy chociazby funkcje routera tak aby pracowal tylko jako modem i czy istnieje w nim w ogole taka mozliwosc...
czy po prostu musi w tym przypadku byc to modem np. speedstream 4101 ?!


z gory dziekuje za wszelakie sugestie i okazana pomoc..


pozdrawiam Janek

_________________
łącze: DSL GTS 10240 kbps download, 1024 kbps upload.
serwer: HP ProLiant ML110, P4 2.6Ghz + HT, 1280 MB ECC Ram, 250GB HDD.
system: NND - 45 userów ;-)
www: http://sinet.info/ - http://siner.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 13:26 
Offline

Rejestracja: piątek, 14 marca 2008, 10:31
Posty: 65
Ten DSL od GTS działa jako PPPoE z dynamicznym przydziałem IP?

Jeśli tak, to ustaw modem w tryb bridge i konfigurację zrób na nnd, po stronie WAN musisz ustawić neostrada RJ45 (o ile dobrze pamiętam)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 13:56 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 lipca 2006, 14:04
Posty: 35
Lokalizacja: Leżajsk
daneq: tak, dziala jak PPPoE, tylko ze mam problem bo ten moj d-link to nie modem a router... i nie ma on funkcji bridge.. :( i chyba cos mi sie wydaje nic z nim nie zrobie do czasu az nie dostane modemu od nich bo router tak czy inaczej bedzie sobie rutowal sygnal...


dzieki za checi.. ;)

_________________
łącze: DSL GTS 10240 kbps download, 1024 kbps upload.
serwer: HP ProLiant ML110, P4 2.6Ghz + HT, 1280 MB ECC Ram, 250GB HDD.
system: NND - 45 userów ;-)
www: http://sinet.info/ - http://siner.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 14:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 3 marca 2009, 03:48
Posty: 128
A to nie jest przypadkiem opcja "Bridging" - masz ją na samym środku zaraz po zalogowaniu na router.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 15:40 
Offline

Rejestracja: piątek, 14 marca 2008, 10:31
Posty: 65
Jeśli to jest ten: klik to jest w nim opcja jak kolega wyżej napisał Bridging


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 18:54 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 lipca 2006, 14:04
Posty: 35
Lokalizacja: Leżajsk
jest to juz z innej rewizji router i w nim menu wyglada tak:

http://domwnisku.cba.pl/dsl.jpg

i jak widac jest opcja bridging, ale tam nie ma mozliwosci podania loginu i hasla... :/ wiec jak ??

_________________
łącze: DSL GTS 10240 kbps download, 1024 kbps upload.
serwer: HP ProLiant ML110, P4 2.6Ghz + HT, 1280 MB ECC Ram, 250GB HDD.
system: NND - 45 userów ;-)
www: http://sinet.info/ - http://siner.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 20:21 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
W opcji bridge nie powinno być chyba opcji podania hasła. Ja przynajmniej nigdy nie widziałem. Logowanie przejmuje wtedy serwer do którego to podłączono. W NND do tego była opcja "neorj".
W przeciwnym razie to raczej opcję DMZ trzeba wykorzystywać.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 17 grudnia 2010, 21:38 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 lipca 2006, 14:04
Posty: 35
Lokalizacja: Leżajsk
Macku: tez tak wlasnie o tym pomyslalem i jak ludziki pojda lulu to sobie to sprawdze, ale tak sie zastanawiam, czym sie rozni to lacze z GTSa od DSLa z tepsy tylko logowaniem czy jak ?? :>

_________________
łącze: DSL GTS 10240 kbps download, 1024 kbps upload.
serwer: HP ProLiant ML110, P4 2.6Ghz + HT, 1280 MB ECC Ram, 250GB HDD.
system: NND - 45 userów ;-)
www: http://sinet.info/ - http://siner.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl