Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 12:12

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co jest grane?
Witam.
Mam problem jak to ktos okreslil stary jak SDI. Prawodopodobnie chodzi o MRU/MTU. Wiem, że temat byl juz poruszany.
Sprawa wyglada tak:
Tepsa podlaczyla Sdi, ja ustawilem konfiguracje zgodnie z opisem ze strony www.freesco.arx.pl i był problem - nie wszystkie strony sie wczytywaly, te co wchodzily to tak wolno, ze modem to "demon szybkosci", o odebraniu poczty mozna zapomniec.
Poczytalem troche archiwum i doszedlem do wniosku, ze to MRU/MTU. Troche pozmienialem i "CUD" - takiego transweru w zyciu nie widzialem rzadko schodzilo ponizej 10Mb/s.
Tak bylo przez 5-dni. Od kilku dni jest prawie tak samo jak na poczatku.
Zmienialem juz parametry na wiele mozliwosci - bez pozytywnego efektu.

Ma ktos jakis pomysl?, bo mnie juz brakuje cierpliwosci i pomyslow.

Tytuł:
Użytkownik

Kiedyś zmieniłem adres półki na właściwy i poszło dużo szybciej, jednak są dni co sie SDI ślimaczy, potem pozmieniałem DNS'y i o dziwo szybciej ale po pewnym czasie znów zonk. U mnie jest różnie czasmi wyciska na piątkę 11,5 kB/s, a czasami człapie sie ledw 5 kB/s ( sporadycznie ale sie zdaża), sądzę, że to wina tpsa. A tak w ogóle to musze znaleść jakiś serwer DNS w Poznaniu bo te 194.204.159.1 i 194.204.152.34 mnie troszke wkurzają - strony sie ślimaczą a jak zaczyna ssać plik to leci z max. prędkością :lol:
Może ktoś inny coś lepszego wymyśli
A tak w ogóle to strona www.freesco.arx.pl i nawet www.arx.pl czasami zanika i nie może znaleść nawet pare godzin, albo te strony to idą jak krew z nosa (szczególnie forum) a inne stronki w tym czasie hulają aż miło sie patrzy :!:

Tytuł:
Bolo_B pisze:
A tak w ogóle to strona www.freesco.arx.pl i nawet www.arx.pl czasami zanika i nie może znaleść nawet pare godzin, albo te strony to idą jak krew z nosa (szczególnie forum) a inne stronki w tym czasie hulają aż miło sie patrzy :!:

U mnie z tymi stronkami freesco jest tak cały czas - ślimaczą się okrutnie.

K.R.A. pisze:
Troche pozmienialem i "CUD" - takiego transweru w zyciu nie widzialem rzadko schodzilo ponizej 10Mb/s.

Tak to PRAWDZIWY CUD !!!
Moje SDI wyciska najwyżej 115kb/s a ty dałeś radę podkręcić na 10 Mb !!!
Jeżeli masz przepis jak to zrobić - pisz, dzwoń, albo przyjedź - stawiam piwo za każdą minutę takiego transferu....

Tytuł:
Bolo_B pisze:
U mnie jest różnie czasmi wyciska na piątkę 11,5 kB/s, a czasami człapie sie ledw 5 kB/s ( sporadycznie ale sie zdaża), sądzę, że to wina tpsa.

Gdyby u mnie bylo 5kB/s to nie zadawal bym pytan, ale ponizej 1 kB/s to juz przesada. Raczej to nie jest wina tepsy - jak podlacze bezposrednio do kompa to jest OK, a siaciaganie plikow tez idzie wolno. Natomiast stronka WP wchodzi calkiem przyzwoicie.

Pozdrawiam K.R.A
Ps. te 10Mb/s to oczywiscie pomylka, chyba nikt w to nie uwierzyl.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.