Wow ...... Takim niewielkim kosztem doprowadziłem Kipe do
czerwoności 
No trudno. Nie o to chodziło, ale jak już jest to niech będzie.
Piszesz (Kipa rzecz jasna), że czytam bez zrozumienia, a myśle że Tobie też się to przytrafia. Ponadto bardzo podobały mi się powyrywane z kontekstu cytaty z moich wcześniejdzych postów. Naprawde zabawne. Ale jeśli ktoś nie czyta całość tekstu a tylko kilka zdań, to i w ten sposób można to rozumieć. Nie chce mi się tu z Tobą przekamażać , bo w niczym mi to nie pomoże, a i Ty chyba też nie masz na to ochoty, więc jeśli poczułeś się urażony "małym psychologiem" to sorry. Miało to tylko dodać troszku humoru do tego czasem nudnawego forum (tylko żeby mi się nikt znowu nie obraził

)
Pomimo powyższego nadal uważam, że nie masz racji z tymi uszkodzonymi bazami i że problem leży po stronie msql i jego nieuruchamainia sie z nieznanego mi powodu. Dlaczego tak myśle:
1. Uszkodzone bazy danych nie powinny zadziałać ani na chwile, a moje działają (mogę sobie pooglądać statystyki) tak długo jak maluch Kipy

.
2. Nie wierze że tak porządny engine baz danych jakim jest msql (na którym najprawdopodobniej działa to forum) wyłoży sie z powodu jakiegoś tam głupiego uszkodzenia którejś z baz. Co najwyżej komunikat że coś jest nie tak i bałwan jestem dalej, a nie całkowita wykładka.
Myśle, że z powodu pkt. 2 (tzn. zajebistości msql'a) istnieje jakiś sposób odtworzenia danych. Czyż nie? Niech ktoś to z siebie wydusi !
A jeśli chodzi o awersję do skandiska, to tak jak większość zielonych użytkowników do których należę (a i Ty też kiedyś należałeś) doceniają go dopiero po pierwszej wpadce, więc już go mam.
Co do skryptu, to wcale nie chciałem żebyś jakiś napisał, tylko czy ktoś widzi sens w tym co ja zaproponowałem. (czytaj uważnie !)
Uważam Kipa, że chciałeś dobrze i wiem że wielu ludziom bardzo tutaj pomagasz (jak i twoja stronka z której często korzystam), ale wcale nie musisz mieć zawsze racji, a jeśli już musisz to spróbuj ją sensownie umotywować.
To tyle na dziś, no i ponawiam pytanie (żeby temat był aktualny): Jak odtworzyć baze(y) w msql?