Adrian pisze:
xmaster pisze:
po co Ci dhcp ?? to nie jest dobra metoda moim zdaniem oczywiscie bo tak jak piszesz mimo arp dhcp nadal wpuszcza ludzi
tzeba wyłączyć dhcp i po problemie
Oj nieprawda, nieprawda. Bzdury kolega pisze.
Sorki za ton - ale nie jestes pewien - nie pouczaj innych.
Oj prada, prawda
co do bzdur, autor wątku pytał ja odpowiedziałem, przykro mi że nie jest to w zgodzie z twoją ideologią że Ty masz zawsze rację
Cytuj:
moim zdaniem oczywiscie
widać nie potrafisz zaakceptować czyjegoś zdania
przyko mi ale PRL mamy już za sobą i mam prwawo do wyrażania własnych opinii, jeśli Ci to przeszkadza to zapisz się do SLD i reaktywój PRL
co do tego czy jestem pewien.
tak jestem pewien, tak było na początku u mnie i mimo statycznego przypisania w dhcp przydzielało innym net, brak dhcp rozwiązał problem
no ale przecież Ty na pewno masz rację a ja piszę bdury
Cytuj:
A wracajac do DHCP, to jest to protokol automatycznej konfiguracji hostow w sieci i jest raczej dobra sprawa bo
1) Jakis user sobie przeinstaluje system, nie trzeba nic konfigurowac, wszystko sie poustawia samo
2) Twoja siec sie rozbuduje, niektorzy userzy odejda, inni dojda, zajdzie potrzeba zmiany numerow IP. Po co biegac po wszystkich komputerach, jesli wszystko mozna zrobic centralnie, na serwerze ?
1. na pewno każdy robi reinstall i to codziennie, wiec masz racje to uciążliwe codziennie konfigurować komputer
1a. ps ale wpisanie kilku cyferek zajmuje mniej niż minutę no ale przecież to kupa roboty
2. nie widze potrzeby biegania po wszystkich komputerach, no chyba ze masz je wszystkie w domu, wtedy tak, a jeśli nie to Twoi klienci chyba potrafią pisać na klawiaturze, a jesli nie to po co im internet
pozadrawiam