Cytuj:
A niby od kogo ma zależeć? Płaci nam ktoś żeby wymagać tego czy tamtego? Jako autorzy mamy prawo do zawieszenia prac nad NNd w każdym momencie, jak również do każdej innej rzeczy związanej z tą dystrybucją. Czy ci się to podoba czy nie...
Znów staczasz sprawę z innej górki - zadałęm wyraźne pytanie : co dalej? Masz prawo powiedzieć "nic , nie mamy czasu i pieniędzy ..." itp ( ...ale o tym już pisałem) a Ty znów jakąś kłótnię wszczynasz . Trzymajmy się tematu .
Cytuj:
Chciałbym rownież abyś nie nazywał nas tak górnolotnie... spłoniłem się jak dziewczę na pierwszej randce. Naprawdę nie zasłużyliśmy.
Wiesz dobrze ile NND wymagało pracy od Was i powiedziałem to z humorem , ale i z szacunkiem. NIGDY nie umniejszyłem Waszych zasług - tutaj nie miejszce na kpiny i żarty , ale na dalszy rozwój dystrybucji.
Cytuj:
Z powodu braku dostępu do odpowiedniego sprzętu. Będzie dodana, co mówiłem ci kilkakrotnie, kiedy będziemy mogli przeprowadzić odpowiednie testy. Ile razy jeszcze każesz sobie to powtarzać?
Tutaj jest pierwszy konkret , cieszę się ,że będzie , ale chciałbym wiedzieć , czy dosłać Ci dzisiaj czy jutro potrzebny sprzęt

. Chcę konkretów , a twoje wypowiedzi nie były konkretne . Nie proszę o datę realizacji , prosiłem o pomoc lub przejęcie tej sprawy.
Cytuj:
Zdajemy sobie sprawę, że obecnie tanio można kupić też używane serwery po kilka zaledwie tysięcy złotych i niektórzy mają chrapkę na taki sprzęt
już od 300zł można nabyć taki serwer ...
Cytuj:
Jednak zastosowanie kilkuprocesorowej maszyny z raidem 5 dla osiedlowej sieci 50 komputerów naprawdę nie ma sensu,
mocno powiedziane , ale pomijając te procesory uważam , że RAID1 to jak najbardziej wskazana opcja - łatwe odtworzenie danych , podmiana dysków , kilkanaście minut pracy i system już działa . Uważam ,że jest to znaczne podwyższenie bezpieczeństwa i nawet jeżeli sieć liczy 5 osób to ma to sens. To oczywiście takze moje prywatne zdanie .
Cytuj:
Na dodatek przygotowanie tej dystrybucji pod jakiegoś konkretnego Compaqa czy IBMa może się okazać nieprzydatne dla wszystkich innych użytkowników
Nie do końca się zrozumieliśmy - chodzi tylko o dodanie możliwości instalacji na dyskach raidowych - okazuje się , że idea jest ta sama dla wszystkich kontrolerów RAID .