Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 04:00

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: IRQ karty
Czesc
Wie moze jakie jest IRQ i I/O kaerty sieciowej 3COM serii 509 na zlacze ISA??
Druga sprawa czy jak mi wylacza prad przy wlazonym Freesco top czy po rebocie sam sie uruchomi czy wyskoczy jakis blad???

Tytuł:
Do kart 3COM'a jest program narzedziowy /pod DOS'a/ do konfiguracji karty i tam mozesz sprawdzic/ustawic przerwanie i port dla karty. Natomiast po zaniku napiecia serwer powinien sie podniesc jesli tylko uzywasz plyty AT.

Tytuł:
A wiesz moze gdzie mozna ten program znalezc, albo jesli go masz to czy moglbys mi go przesalc??
A i mam jeszcze jedno pytanko czy mozna jakos na sucho bez dostepu do neta sprawdzic czy wszystko dziala znaczy sie karty, ustawienia itp.

Tytuł:
mam karte na isa smc - jak sprawdzic i/o port adress oraz irq ??

Tytuł:
Cos nie bardzo lubisz szukac!
http://www.3com.pl/wsparcie/karty_sterowniki.html - wszystko na temat tej karty.
Natomiast aby sprawdzic czy karte masz skonfigurowana poprawnie bez inetu oczywiscie mozesz. Polacz komputery w siec i sprobuj zalogowac sie na serwer. Bez inetu mozesz wszystko w wewnetrznej sieci skonfigurowac, mozesz rowniez korzystac z niektorych uslug serwera np. serwer www.

Tytuł:
To tez znalazlem :-) i sciaglem sobie dyskietki instalacyjne ale tam jest strasznie duzo programow i badz tu czlowieku madry ;-)
A co do testu sieci to musze najpierw odchaczyc to zeby szukal netu na eth0?? Lama jestem co ma zrobic ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.