To ja Ci pomogę. Przejżyj FAQ tasiorka, potem przeczytaj opisy na nnd.freesco.pl (włącznie z tym głupim tego głupigo Apache'a

), na forum sama dużo znajduję informacji, w wiiki.nnd.freesco.pl est dużo rzeczy, które mi pomogły. Ostatecznie możesz skorzysać z irca, ale nie zawsze jest ktoś, kto Ci pomoże.
A często mam problemy wtedy opisuję je tak konkretnie jak tylko potrafię. (np uwzględniając system operacyjny, odpalone usługi, które mogą mieć związek ze sprawą itd... )
A serwer proxy to:
Specjalny serwer, przez który następuje połączenie pomiędzy serwerem i klientem (np. serwerem WWW i przeglądarką stron internetowych). Serwer proxy przechowuje pliki pobierane z odległego serwera i umożliwia szybszy dostęp do nich poprzez przechowywanie ich kopii bliżej użytkownika.
W przypadku stron WWW oznacza to, że gdy korzysta się z serwera proxy znajdującego się w Warszawie, aby dostać się na popularne amerykańskie strony WWW nie trzeba tych stron pobierać z USA tylko z Warszawy. Jeżeli już wczesniej ktoś je pobierał z USA to są one dostępne w zasobach serwera proxy i jeżeli tylko nie zmieniła się zawartość tych stron, pobierane będą właśnie z niego.
Zastosowanie serwera proxy odciąża ruch w sieci i znacznie przyśpiesza transfer plików. W pewnych przypadkach jest to usługa niepożądana, dlatego można ją włączać i wyłączać w zależności od potrzeb.
przekopiwałam to z pierwszej lepszej strony (Ctrl+C, Ctrl+V)
Maciek jest bardzo miły.