Może faktycznie przydałoby się trochę faktów, bo w tym wszystkim nadal nie widać, co zarzuca nam Albercik, poza rzekomym zamykaniem i otwieraniem tematów jak nam się podoba.
Otóż NIE zamykamy i NIE otwieramy na zmianę wg. naszego widzimisię. Inkryminowany temat został zamknięty, a Mis` i ja dopisaliśmy się do zamkniętego tematu (moderatorzy mają takie prawo).
Co do ewentualnego następnego zarzutu, o dowolnym traktowaniu legalności (ten zarzut podnieśli także inni). Nasze stanowisko nie zmieniło się od początku. Nigdy nie będziemy zgłaszać organom ścigania niczego, bo nie taka jest nasza rola. Natomiast nie popieramy i nie będziemy udzielać na forum rad jak:
- nielegalnie dzielić telewizję kodowaną;
- nielegalnie dzielić neostradę;
- jak oszukiwać providerów;
- skąd wziąć cracka, który ulegalni np. CgPro;
Na ten temat nie będzie żadnej dyskusji. I oznajmiam, że sam będę wycinał takie posty. Jeśli komuś się to nie podoba, to nie musi tu zaglądać.
Teraz trochę uzasadnień odnośnie dwóch najistotniejszych tematów w tej dyskusji. Legalnie można korzystać na wielu telewizorach z jednego odbiornika telewizji kodowanej, ale jednego dekodera nie wolno stosować w wielu takich odbiornikach równocześnie. Taką odpowiedź dostał tasiorek i taką dostałem też ja. Infolinia jest formalnie wystarczającym źródłem informacji.
Co do neostrady:
Cytuj:
Nie wiem skąd to wykopałeś , ale lokal wynajmowany innym firmom jest wydzielonym fizycznie innym pomieszczeniem - prawo budowlane (podział fizyczny) i to jest nielegalne . Inaczej ma się do lokatorów w mieszkaniu - jeden lokal - można dzielić.
Niedawno zakładałem takie coś w domu, którego właścicielka chciała się upewnić, czy nie będzie miała kłopotów. Odpowiedzi udzieliła niebieska linia. Jeśli właściciel domu (własność potwierdzona wpisem w księdze wieczystej) wynajmuje pokoje, mieszkania (lokatorzy mieszkają legalnie - są zameldowani na pobyt czasowy), to może w swoim domu założyć neostradę i rozprowadzić do każdego pomieszczenia. Uzyskanie takiej odpowiedzi wcale nie było łatwe i proste, bo wiadomo, że tepsa niechętnie do tego podchodzi. Chciałaby najlepiej, żeby do każdego komputera osobną neostradę kupić

I kolejny cytat z Albercika:
Cytuj:
tolerujecie dzielenie neo , ale nie dzielenie TV
A dowód na to?
I jeszcze jeden:
Cytuj:
Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk. Czy już dotarło o co chodzi ?
Powyżej odpowiedziałem na te zarzuty. Proszę o dowód, że to są błędne uzasadnienia. Gdzie i kiedy jeszcze zamykaliśmy i otwieraliśmy posty? Jeśli nie ma dowodu, a w żadnym poście go nie znalazłem, to znaczy, że Albercik kłamie.
Więc o co w końcu chodzi? Znalazłem jeszcze fragment o netykiecie, że powinno się pisać Ty, Tobie, Ciebie z wielkiej litery. No a co wy na takie coś?
Cytuj:
Mylisz się - to świadczy o Twojej bezczelności i głupocie - wszystko było wymieniane po kilka razy , ale proszę , jak debilowi.
Widać takie odzywki Albercikowa netykieta dopuszcza.
Nie jeden tylko Albercik się tak popisuje - Puaro podał link i zapytał:
Cytuj:
czemu isnieją takie strony i fora (przykład - bo jest ich wiecej )????
Odpowiem, bo ich twórcy może wyznają zasady moralne Kalego z "w pustynie i w puszczy". Natomiast po odpowiedzi tasiorka, wzmiankowany już Puaro dokończył:
Cytuj:
Cytuj:
Odp. Tasiorek
www.osloskop.net tez istnieje i wedlug tworcow sluzy do porownywania sum kontrolnych... To nie jest zaden argument.
Tutaj normalnie zobaczyłem przebłysk twojej inteligencji i dlatego to porównanie i (według ciebie) odpowiedź na moje pytanie pozostawię bez komentarza.........
Zatem kolejny przykład wielkiej kultury.. pozostawię bez komentarza. Dodam tylko, że w wypowiedzi żadnego z moderatorów nie zauważyłem argumentów ad personam. wręcz przeiwnie starali się bardzo by ich wypowiedzi były wyważone i sensowne.
Ja jednak nie będę tak kulturalny i zauważę, że obrzucanie inwektywami respondentów to normalna praktyka Albercika. Początkowo zamierzałem cytować, jednak stwierdziłem, że cytaty z prawie 1700 postów mogłyby być zbyt męczące. Mi ten użytkownik utkwił w pamięci przede wszystkim jako ten, który zarzucał nam tajne zjazdy Freesco, ponieważ ON nic nie czytał na ten temat. I rzekomo nigdzie nic na ten temat nie ma. A wystarczy hasło w google wpisać, wystarczy stronę Freesco otworzyć... Niemniej jednak dla Albercika jesteśmy dalej jakąś tajną mafią urządzającą tajne zjazdy dla wybranych. Pomimo gotowości, że dopiszę go w każdej chwili, jeśli tylko chce, oczywiście się nie odezwał. Bo zapewne tylko chodziło o flejm, tak samo jak i w tym przypadku. Przyznam szczerze, że współczuję ludziom, których namówiłem do moderowania forum. Marnują czas na udowadnianie, że nie są wielbłądami, a Albercik i tak wie swoje. Zapewne niedługo do żartobliwego powiedzonka, że wszystkiemu są winni Żydzi i masoni dołączy jeszcze "i PGF".
Na koniec podsumuję to, co najważniejsze. Posty o działaniach nielegalnych będą usuwane, w przypadku pojawienia się odpowiedzi - one także. Chcecie o tym pogadać - proszę bardzo - są fora tym zagadnieniom poświęcone, tutaj nie!