devnull pisze:
Nie wiem czy bylo gdzieś już o tym czy nie, ale gdyby tak zintegrować projekt LMS z NND to była by naprawde niezła sprawa. Zobaczymy może sam się za to wezme, w najbliższyh dniach i przedstawie wyniki, dla Was dociekliwkych daje jednak link i podziwiajcie >
http://lms.rulez.pl/LMS na NND działa, na forum były opisy instalacji i konfiguracji. Jesli zaś chodzi Ci o pakiet LMS to pierwsze próby już były - póki co nierozwiązanym problemem są moduły perla, a własciwie sposób ich paczkowania. Niemniej jest to jeden z punktów listy TODO...
devnull pisze:
Z drugiej strony używam NND już od dawna, a przeszedłem z dużej dystrybucji bo z RED - HATa, niemniej jednak ostanim czasy nic się nie dzieje - co często można zauważyć z projektami OS, więc zaczynam się zastanawiać czy nie warto bedzie wrócić bo większe wsparcie jest tam.
I zawsze tak będzie... tym bardziej, że RedHat (o ile wiem) to obecnie tylko płatne dystrybucje typu enterprise...
devnull pisze:
Pozdrawiam develeoperów, może coś nowego zrobimy, tak żeby jak najmniej slęczeć w konsoli, tymbardziej, że nie zawsze jest ona potrzebna.
nie rozumiem... czym chcesz zastąpić konsole i gdzie nie jest potrzebna??
devnull pisze:
tak off topic, to IHMO w nnd jest wiele rzeczy jakoś tak dziwnie zrobionych, dla przykładu Apache, czas chyba już nadszedł żeby może najpier ustandaryzować dystrybucje a potem dodawać nowości
Co jest dziwne w Apachu? Zreszta jesli uważasz, że coś nalezy zmienić/poprawić to zgłaszaj do mantisa. Tutaj po tygodniu zginie i nikt nie będzie pamiętał...