"se sprawdz" moze i nic nie potrafie i .... Ci do tego (ja tez od ladnych kilku lat administuje roznymi sieciami w sumie pierwsza od 7 lat).
a skoro administrujesz w firmie od 4 lat siecia to jestes guru i chyba wiesz wszystko wiec dziwi mnie jeszcze ze o cokolwiek pytasz.
Odnosnie tego co stwierdziles to nic tu nie pilnuje ale sa chyba jakies zasady uzywania forum co nie ?
Cytuj:
Mam do wyboru 4 adresy stale IP - wiec moge wykorzystac ktorys z nich oprocz tego przez ktory leci sygnal na siec tylko nie wiem jak ;/
to wyjasnia ze jestes guru.
http://zciech.w.interia.pl/wszystko masz tutaj odnosnie tej intrukcji
Cytuj:
otoz formulka byla dobra jednak nie wiedziec czemu moj komp widziany jest w sieci jak 192.168.0.23 a nie 192.168.0.6 :/ nie wiem moze wina windy 98, dawno nie reinstalowalem, w kazdym razie zmienilem przekierowanie na to ip i smiga...dzieki za pomoc
jestes guru i ja to wiem, skoro reinstalacja windowsa ma Ci pomoc to gratuluje wiedzy.
Jesli masz na stale wpisane ip 0.6 to nie mozesz byc widoczny inaczej, jesli przydzielane przez dhcp po macku to znaczy ze zrobiles blad w macku i dlatego masz inne ip niz spodziwane.
sprawdz w windzie polecenie
i daj wynik wykonania tego polecenia.