Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 28 września 2020, 10:52

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 7 grudnia 2005, 10:39 
Witam, potrzebuje drobnej pomocy, mam SDI, HIS Modem na com i chciałem podzielić łącze, ale nie rusza. Wsadziłem jedną kartę sieciową na pci (eth0) podpiołem modem do serial port 1 ale jakoś nie rusza, wogóle to wszystko robiłem wg tej instrukcji

http://www.freesco.pl/html/modules.php? ... cle&sid=53

No i dodatkowo próbowałem poprzez komendę dial a potem config żeby ustawić adresy IP dostępne w sieci.

Modem się nie łączy z netem, nie miałem IP ale udało się połączyć na win98 z internetem i przez neta sprawdziłem jakie IP zostało mi przydzielone, oczywiście kilka razy restartowałem neta dla pewności czy to jest to IP.

Pomóżcie......

Freesco 0.2.7 wersja specjalna z Komputer Świat Expert


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: środa, 7 grudnia 2005, 17:02 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
W tej wersji nie używa się setupu. Zrób nową dyskietkę i skonfiguruj jedynie poleceniem dial i zrestartuj. Sprawdź, czy modem się zaświeci. Jeśli nie to może twój COM1 nie jest prawidłowy albo nie jest to COM1.
Po wstępnej konfiguracji sprawdź komendą ifconfig jakie są interfejsy, sprawdź też co system ci wyświetla na ekranie podczas startu.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 10 grudnia 2005, 22:02 
Hmm z routerem sobie poradziłem, skonfigurowałem na freesco Easy Pl z justice i jest dobrze do czasu.... Po pewnym czasie zaczyna się wszystko sypać mianowicie, router chodzi jak burza, ale nie otwierają mi się strony typu www.wp.pl, www.inteligo.pl, mail.google.com nie można się na pocztę zalogować i tak samo na wp.pl a co najdziwniejsze, tak się dzieje na komputerach z systemem windows XP. Na kompie z 98 wszystko działa, dodam, że systemy są oryginalne, wszystkie. Freesco jest na hdd i działa prawidłowo.

ipfwadm -M -s 7200 10 600

zmieniłem na

ipfwadm -M -s 720 10 60

i nic mi to nie dało.

Proszę o pomoc, bo ja już nie mam pojęcia o co w tym chodzi, dial, config wszystko prawidłowo chodzi i się uruchamia ale wiele stron po prostu się nie wgrywa.

POMOCY a sprawa jest bardzo pilna.

Z góry dzięki.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 10 grudnia 2005, 22:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 15 lipca 2002, 21:44
Posty: 565
Lokalizacja: Poznań
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?p ... ght=#59132

bardzo stary temat a ciagnie sie nawet do dzis.

_________________
Pozdrowienia
Bolo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: SDI
Post: niedziela, 11 grudnia 2005, 22:23 
Dzięki .....

Jutro to wypróbuję i dam wam znać czy działa czy nie.

Ale jak znam życie to będzie działać, gdyż wszystko co wdrażałem do mojego freesco z tego forum działa ok


Na górę
  
 
Post: poniedziałek, 12 grudnia 2005, 21:25 
I jak zwykle wasza pomoc okazała się skuteczna.

Zmieniłem w configu MTU na 1500 i net chodzi jak burza, przy okazji znalazłem powód wielu wirusów i zablokowałem programy p2p :)

Teraz tylko, żeby router chodził dobrze i będzie wszystko ok.

W razie jakichkolwiek kłopotów będę pisał a jak znam życie to będzie to szybciej niż mi się zdaje.

Pozdrawiam wszystklich.


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl