Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 21 lipca 2018, 08:02

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa, 21 września 2005, 13:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Proszę o testy i opinie. Nie jest groźny dla życia... ;)

Instalacja:
pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconfi ... pkg.tar.gz

Do działania wymagane jest wcześniejsze zainstalowanie Niceshaper'a
po instalacji Nice i konfiguratora uruchamiamy go przez:
/usr/sbin/nice.config

Wybieramy co tam chcemy albo nic nie wybieramy...

następnie robimy restart Nice
/etc/rc.d/niceshaper restart

i nice powinien zagadać....

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 21 września 2005, 14:57 
Offline

Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 23:56
Posty: 79
Lokalizacja: ZAŚWIATY
pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconfi ... pkg.tar.gz
niceconfig-0.1-1nnd [################] 100% 5K 4,3K/s 00:00:01
ładuję dane o pakiecie...
błąd: pakiet "niceconfig" ma więcej niż jednen hyphen w wersji (niceconfig-0.1-1nnd)

że jak ?? 8O co to jest hyphen - to ja może już przestane testować :roll: chociaż, jak ma sie wysypać, to wysypie się właśnie u mnie :D

PS: po ręcznym wyjęciu z paczki konfigurator działa - jak powinien (chyba)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 września 2005, 16:51 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
hmm albo mi się zdaje albo będzie wojna jak czerwo to zobaczy

Adi następnym razem jak coś robisz to zgłaszaj(lista NND bądź forum ). I nie rób wszystkiego na raz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 września 2005, 17:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Mogę nie robić... :?
Cytuj:
błąd: pakiet "niceconfig" ma więcej niż jednen hyphen w wersji (niceconfig-0.1-1nnd)


Chyba chodzi o wersję lib nazwę pakietu... poprawi się. :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 00:10 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
adi pisze:
Mogę nie robić... :?

Dobrze wiesz że nie o to chodzi.
Trzeba pomyśleć nad jakąś taką tablicą developerów czy czymś. Każdy dodaje to co robi i nie ma problemu.
Jeśli nie ma jakiegoś specjalnego interfejsu www do czegoś takeigo to wrzucajmy to do mantisa, to chyba nie sprawi dużo problemu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 09:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Zmienione - już powinno chodzić:

pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconf- ... pkg.tar.gz

Mac!ek - myślę, że nie. :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 09:34 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:31
Posty: 2449
Lokalizacja: Londyn
MAC!EK pisze:
adi pisze:
Mogę nie robić... :?

Trzeba pomyśleć nad jakąś taką tablicą developerów czy czymś. Każdy dodaje to co robi i nie ma problemu.


Jest, Maciek zrobił parę dni temu. Póki co jeszcze nie pisałem o tym, bo robię również inne rzeczy, które mają być na builderze. Tak czy siak, Adi i tak nie ma do tego jeszcze dostępu - nie dostałem zamówienia na konto...

_________________
Mis'
___________________________________
"Real Men Use Telnet on port 80" (el bid)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 11:10 
Offline

Rejestracja: czwartek, 16 października 2003, 00:36
Posty: 50
[root@stasia_net tomasz]# pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconf-0.1-1 nnd.pkg.tar.gz
niceconf-0.1-1nnd [################] 100% 5K 1.0K/s 00:00:05
loading package data...
error: package "niceconf" has more than one hyphen in its version (niceconf-0.1- 1nnd)

??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 11:19 
Offline

Rejestracja: środa, 30 kwietnia 2003, 00:10
Posty: 3
Lokalizacja: Regensburg
[root@router_nnd root]# pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconf- ... pkg.tar.gz
niceconf-0.1-1nnd [################] 100% 5K 44,9K/s 00:00:00
ładuję dane o pakiecie...
błąd: pakiet "niceconf" ma więcej niż jednen hyphen w wersji (niceconf-0.1-1nnd)

??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 11:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Przepraszam za zamieszanie - to wszystko z pośpiechu :) - Wiem wiem Mac!ku - poprawię się ;)

Dobry i sprawdzony pakiet jest tutaj:

pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconfi ... pkg.tar.gz

# pacman -U http://adi.internetdsl.pl/nnd/niceconfi ... pkg.tar.gz
niceconfig-0.1-1nnd [################] 100% 4K 21,8K/s 00:00:00
ładuję dane o pakiecie...zrobione.
sprawdzam możliwość konfliktów... zrobione.
instaluję niceconfig... zrobione.
... :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 września 2005, 12:37 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
DLaczego nie zmieniasz wersji pakietu i/lub numeru releasu ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 września 2005, 07:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Bo nie zmieniłem nic w skrypcie. Ale masz rację - paczka jest inna. Ok - to może to już zostawmy bo za dużó zmian ostatnio... ;)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 września 2005, 10:29 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
adi pisze:
Bo nie zmieniłem nic w skrypcie. Ale masz rację - paczka jest inna. Ok - to może to już zostawmy bo za dużó zmian ostatnio... ;)

Nic w skypcie nie zmieniłeś czyli wersja się nie zmienia. Ale wydałeś jeszcze raz tą samą wersję czyli powinien się zmienić PKGREL z 1nnd na 2nnd. Teraz to nie przeszkadza bo instalują wszyscy ręcznie, ale jak będie w repozytorium to musisz tego przestrzegać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 września 2005, 11:46 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Wiem... :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 września 2005, 09:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Zmiana wyboru prędkości łącza i poprawka dotycząca ustawień ceil dla uploadu i downloadu. Kilka kosmetycznych zmian.

instalacja:

pacman -U http://www.adi.internetdsl.pl/nnd/pakie ... pkg.tar.gz

Proszę o uwagi... :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 września 2005, 14:52 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
wyliczasz predkosc reload na podstawie cpu?? bo to by warto zrobic ;]

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 września 2005, 15:02 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
czerwo pisze:
wyliczasz predkosc reload na podstawie cpu?? bo to by warto zrobic ;]

Na przykład na podstawie tego:
: [/] [] ()
grep bogomips /proc/cpuinfo | cut -f 2 -d ':'

_________________
Ten post Ci pomógł? Zaznacz go jako pomocny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 września 2005, 15:03 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
wlasnie o tym myslalem :P

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 września 2005, 20:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Myślałem o tym, ale rozpiętość bogo mipsów jest tak duża ( maszyna może mieć P75 a może mieć P4 3,2Ghz) i nie mam danych odnośnie różnych prędkości, także na razie jest ustawione bezpieczne 4s. Jak ktoś ma szybką maszynę to zawsze może sobie zmienić na mniej. Ale za waszą sugestią przeliczę to jeszcze raz.

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 28 września 2005, 14:18 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
ja bym zrobil do 300MHz 4s a powyzej 2

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl