Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 1 lipca 2025, 21:47

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam

Sparawa wyglada tak ze mam serwerek postawiony na NND od 2 miesiecy, wszystko dzialalo pieknie(nice,mrtg,proftpd).

Problem w tym ze pewnego razu wylaczyli prad(zdazalo sie to juz wielokrotnie i nic sie nie dzialo z serwerem) noi jak wlaczyli prad serwerek sobie wystartowal (AT) i dziala tylko problem jest mianowicie taki.

Ze user ma neta puki nie wylaczy komputera albo nie zrobi resetu, np ktos wylaczy kompa, a jak wpisze arp to mi pokazuje ze gosc dalej jest a fizycznie go nie ma, i jak user wlaczy kompa to nie ma netu bo mu pisze ze ktos juz bałwan jestem z tego IP a to nieprawda poprostu wszystko wisi w arp i nie wiem czemu??? przecierz w niczym nie grzebalem. Dopiero jak zrobie reset serwera wszystko wraca ale do czasu az ktos wylaczy kompa, zrobi reset itd..

Wyglada na to ze arp wszystko "zamraza" i trzyma puki nie zrobie resetu serwera, dalczego i jak to naprawic???
Prosze o pomoc.

Tytuł:

Odpowaidam sam sobie wiem ze to naginalnie badz nawet lamanie regulaminu ale sadze ze ten post moze komus pomoc.

Problem zostal rozwiazany, okazalo sie ze jeden z userow zaisntalowal jakis programik o nazwie Hitamashi co dzialalo tak ze wywalo jego IP na zewnatrz jednoczesnie on trzymal wszystkie adresy MAC i IP u siebie, troche to jakies dla mnie zamieszane ale wystarczylo ze gosciu wywalil ten soft i net juz dzialal u innych normalnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.