Witam !!!
Cytuj:
Teraz chciałem uruchomić tryb Managed i kopa, według iwconfig ipconfig wszystko chodzi normalnie ale na kompie kliencki z WinXP nie można tego znaleźć, w trybie ad-hoc wszystko chodzi normalnie. Mieszałem kanałami i ustawieniami i nic, może jest jakiś myk?.
Widzisz, tryb managed jest to tryb, w którym karty bezprzewodowe są tylko klientami punktów dostępowych (AP), natomiast tryb ad-hoc pozwala przesyłać dane pomiędzy kartami bezprzewodowymi bez użycia punktu dostępowego. W tybie tym (ad-hoc) komputery muszą się wzajemnie
widzieć, aby móc przesyłać dane między sobą. Natomiast w trybie managed komputery muszą widzieć jedynie punkt dostępowy.
Cytuj:
PS. Podobno są jakieś nowe sterowniki do rt2400 w wersji beta (
http://rt2x00.serialmonkey.com/wiki/index.php/Main_Page) czy ktoś to kompilował?, jak tak to podeślijcie, podobno dołączone do NND potrafią gubić pakiety.
Tak. Najnowsze sterowniki dostępne są już od pewnego czasu. Jest to niestety wersja beta. Na tych dołączonych z NND nie zauważyłem gubienia pakietów, natomiast u mnie często karta zrywała połączenie z AP. Ponadto zliczany również był ruch ramek rozgłoszeniowych AP-ka, co widać było na statystykach MRTG. Obecnie moja karta pracuje na sterownikach najnowszych. I pomimo, że jest to wersja jeszcze beta, to u mnie znacznie poprawiła się praca karty bezprzewodowej. Nie mam teraz zrywania transmisji z AP-kiem.
Pozdrawiam.