Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 16 lipca 2025, 13:52

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

zainstalowalem nnd styczniowy okolo lutego dzialal oki wszytko jak nalezy pozniej doinstalowalem jakies pakiety i chodzilo

od lipca mam mniej wiecej problem z NND styczniowym a teraz zainstalowalem noty lipcowy i dziala router od 5min i juz cos jest nie tak

siec wyglada nastepujaco
<POLPAK > <FIRMA KTORA MA NND JAKO ROUTER podaje przez WIFI> <AP_moj z RJ45 > <MOJ ROUTER NND>
<lacze 512kbit DL/UL synchroniczne>
nie wiem co sie dzieje ale opisze co zrobilem <robilem tak wczesniej i bylo oki sprzet nie zmieniany>

zainstalowalem NND-lipiec
aktualizowalem baze pakietow dointalowalem niceshaper mldonkey hdparm mrtg w tym mldonkey nie wlanczalem a reszra uruchomiona i dziala
(testowany dla jednego komputera)
a net dziala nastepujaco - najczesniej nie dziala przegladarka IE a jak juz zaskoczy jakas strona to juz najczesniej dziala ale i bywa ze zgubi i nie dziala

nalepsze jest to ze jak podlaczne ludzi pod AP prze Swtiche to idzie jak nalezy (smiga kazdemu az milo)- i tak by zostalo tylko to troche nielegalne a pozatym ludzie z win98 nie maja neta - nie wiadomo z jakis przyczyn nie dostaja adresu
wiec chce aby dzialal ten NND jak przedtem i bylo by wszystko OKi

Za wszelka pomoc z gory dzieki ---nie wiem co robic myslalem o zaintalowaniu slackware 10 - mode cos z tym nnd jest nie tak
pozdrowionka
:cry:

Tytuł:
MODERATOR

jeżeli conajmniej jeden komputer w sieci ma net to znaczy, że to nie wina NND ( jeżeli nic nie mieszałeś w blokowaniu adresów i innych "skomplikowanych" sprawach)

Czy każdy windows dostaje IP? może nie potrafi go pobrać? przejrzyj logi, może odrzuca ich dhcpd?

Tytuł:
Użytkownik

tu nie ma problemu kazdy dosteje adresy ale net nie dziala jak powinien

pisalem ze dla jednego kompa sprawdzalem bo podejrzewalem zapczanie lacza
ale to nie to
jak jestem sam na sieci wewnetrznej i nie dzial mi net
a jak sie wlacze do AP to dziala i smiga
to czyja jest wina chyba NND
no chyba ze sie myle - przeciez stawialem NND juz z 5 razy wczesniej i nie mialem czegos takiego az teraz cos nie mam szczescia i cyrki sie dzieja

powoli wysnowam wniosek ze ludzie z firmy cos mieszaja do mojego IP wiec moze dlatego --- zbiora opier....... niezly jak przypuszczenia sie potwiersza - siedze nad tym juz caly dzien zamiast siedziec nad woda

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.