jacex pisze:
Postanowiłem ponownie powalczyć z pocztą i zaczęło się: po wcześniejszej instalacji exim+tpop3d+clamav mogłem tylko odbierać pocztę problem był z wysyłaniem. postanowiłem przejrzeć configi i poprawić ewentualne błędy. Mimo, że ustawiłem, w/g mnie, poprawnie nic sie nie zmieniło. W następnym kroku zainstalowałem wszystko jeszcze raz, efekt jest taki, że teraz nic już nie działa (poczta) jeśli wysyłam wiad. dostaję prośbę o podanie hasła, wpisuję, znów podaj hasło i tak w kółko, poczta wysłana z innego konta albo wraca albo przepada.
Ludzie czy wy się kiedyś nauczycie, że wróżki to tylko w bajkach dla dzieci są? Skad mamy wiedzieć co masz w logach exima? jak zgadnąć jakie masz zainstalowane wersje programów? Na pytanie postawione tak jak wyżej nie ma odpowiedzi poza:
masz źle skonfigurowany serwer i/lub klienta.
Pomocna odpowiedź, prawda?
Jeszcze jest dostępne repozytorium testowe, dodaj je do pacman.conf i zainstaluj stamtąd pakiety potrzebne do uruchomienia poczty. Następnie uruchom nndconf i wybierz konfigurację exima. O ile umiesz czytać to po 5 minutach będziesz miał działający serwer pocztowy. I jeśli nie wiesz co robisz to nie grzeb w konfigu - on jest przygotowany tak, żeby nie zrobić krzywdy ani tobie ani innym użytkownikom internetu...