witam!
nikt nie odpisal na moj poprzedni post ale to nic dalem rady wszystko bałwan jestem tak jak chcialem poza mysql'em
sprawa wyglada tak: przez ostatnie 4 dni zajmowalem sie analiza bledow, czytaniem forum i tony ksiag potzrbnych do jednej rzeczy! (nie mam juz nerwow)
phpMyAdmin laduje sie pieknie, po polsku, zakladam nowe bazy ale wszystko na koncie root!! wpisujac mysqladmin -u user password 'userhaslo' dostaje komunikat:
mysqladmin: unable to change password; error 'You are using mySQL as an anonymous users and anonymous users are not allowed to change passwords'
poprostu what tha f$@&!!!!
poraz setny instalowalem odinstalowywalem mysql'a i za kazdym razem to samo!!! albo wogole nie chce sie logowac jako root albo loguje sie ale nie moge utworzyc nowego usera, poprostu draka.
bardzo prosze was o pomoc wiem ze temat byl poruszany ale zadna z metod nie zakonczyla sie sukcesem!!!moze macie inny patent na zabezpieczenia phpMyAdmin przed nieporzadanym wtargnieciem???
czy htacces pomoze dla znajomego ktory ma miec dostep do phpMyAdmin na haslo??? moze instalacja nowszego pakiety phpMyAdmin pomoze?? mam taz download.freesco.pl/.../phpMyAdmin
z gory dzieki za wasza pomoc