Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 22:19

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

ale maja tam burdel..
bylem dzis i konsultantka przyniosla dokumenty, na ktorej widnial napis, że połączenie jest możliwe, podana nawet była godzina wizyty instalatora u mnie... na jutro :)
Problem tylko taki ze "w systemie" nic takiego nie pisze, i nawet nie jest potwierdzone czy rzeczywiscie 4mbit sa mozliwe... 13 dzien czekam na telefon..... A ponoć DSL jest bardziej fachowy w obsłudze klienta niż neo...

Tytuł:
Użytkownik

bo jest :P

Tytuł:
MODERATOR

W neo zdarzaja sie przeypadki, ze podpisujesz umowe, przynosisz zestaw do domu, instalujesz i Ci nie dziala. Po dokladniejszym sprawdzeniu okazuje sie, ze nie masz warunkow technicznych.

Tytuł:
MODERATOR

zapytaj gdzie sie gnieżdzą technicy, jedź i obij im ryje :P

Obrazek

Tytuł:
Użytkownik

Oj burdelk to tam mają niezły.
Ja po podpisaniu umowy, po zrobieniu wywiadu technicznego - w skrócie wszystko było zaklepane, czekałm 3 tygodnie od podpisania i jak poszedłem wreszcie do telepunktu to sie okazało, że jednak nie można.
Problemem był abonament socjalny na którym nie mozna mieć DSL, Neo, tylko, że jak tak miałem prawie rok a Pani z tp powiedziała, że tak ale to na krótko tak można, prędzej czy później to wyjdzie,
jeżeli dla nich rok to krótko to ok.
Zaproponowano mi że za 10 dni, od nowego misiąca zmienią mi abonament i wtedy poczekam na instalacje. Kazałem Pani poczekać z podejmowanein pochopnych decyzji, a 2 dni później zrezygnowałem z usług tp.
Rozumiem zasady, regulaminy ale po podpisaniu umowy powinno być już ok,
zero jakiejkolwiek elastyczności z ich strony, zależało mi na czasie.
Trudno. Ich strata :lol:

Tytuł:
MODERATOR

to wychodzicie do Telepunktu? Przecież tam pracują idioci... Idźcie do jednostki DSL-a swojej. Nie gwarantuje że bedzie lepiej ale w Częstochowie jest :) W telepunkcie to ja bym ich pozabijał z nerwów. Mnie miła pani (której wisze różyczke za pomoc ;) )załatwiła wszystko od ręki, i to bez znajomości

Obrazek

Tytuł:
MODERATOR

ta a ja wczoraj pojechalem do telepunktu zalatwic umowe z neo (konczylo mi sie przyspieszenie w cenie i chcialem miec dalej przyspieszenie w cenie paranoja) i pani nie mogla sie zalogowac do systemu z neo przez 3 godziny po czym powiedziala ze jak jej sie uda to przedzwoni i odbierzemy umowe.

Tytuł:
Użytkownik

3x dzwonilem do telepunktu i wreszcie wsio mi potwierdzili... ehhh tak marna obsługa klienta... ;/
Mam teraz czekac na telefon od technika, żeby sie z nim spiknąć na instalacje...

[edit]
jasna cholera.. ileż można czekac ?! Ile wy czekaliscie na telefon od technika, gdy dzwonili do was z telepuntku z informacja, że połączenie jest możliwe i należy czekać na tel. w sprawie umowienia sie na termin instalacji ?

Tytuł:
Użytkownik

3 tygodnie :/

Tytuł:
Użytkownik

u mnie sprawdzanie warunkow trwalo niecale 2 tyg, od podpisania umowy przyjechali tak w ok tydzien, ale instalatorzy wreczyli mi zepsuty modem razem z zepsutym zasilaczem (sprawdzalem w domu). odeslali mnie do telepunktu, pojechalem w tym samym dniu, okazalo sie, ze oni nawet nie wiedza jak wyglada modem od dsl!! to samo bylo przy stanowisku dla klientow biznesowych, odeslali mnie na blueline, dzownie okazalo sie, ze nie pod ten nr sie takie rzeczy zglasza. panna od klientow biznesowych nie znala nawet nr dsl-line, co mnie zdega zdenerwowalo i poszla nigrzeczna wiazanka, ktora zmotywowalo ja do wykonania kilku telefonow. dostalem nr zgloszenia, ide do domu, z ciekawosci lacze sie z dsl, modem synchronizuje sie na 1,3Mb :twisted: ale neo dziala nadal na jak neo512 :P na drugi dzien dostalem modem, montarzy ponoc sprawdzili czy dziala i tyle (mnie w domu nie bylo). gdy podpialem modem do kompa za cholere nie moglem go pingowac, neta tez nie bylo. po godzinie wyminay kabli, kart sieciowych dzwonie na dsl-line i okazuje sie ze ten modem powinien byc u kogos innego :evil: kolejny nr zgloszenia. na nastepny dzien znowu ci sami monterzy sa u mnie (a mnie znowu nie ma) aby spisac MAC modemu, ktory podalem na dsl-line. modem o przyjsciu do domu dalej nie dziala, kolejny telefon na dsl-line, znowu musze podac mac modemu. tym razem rozmowa jest dluzsza konkretna z technikami z prawdziwego zdarzenia. po ok 30min wsio dzialalo pieknie, (musial sie nowy soft wgrac na modem po jego resecie) i dziala do dzis bez zadnych zwiechow :D

Tytuł:
Użytkownik

tepsa to bardzo dziwna firma i tyle

Tytuł:
MODERATOR

Ravel: Cale zamieszanie powstalo przez to, ze dales sobie wcisnac na poczatku uszkodzony modem. Instalator ma obowiazek zalozyc Ci to i sprawdzic, czy dziala i czy predkosc jest ok. Drugi blad to pozwolenie na zostawienie modemu jak nie bylo Cie w domu. Monter ma sie kontaktowac z Toba, a nie z kims kogo zastanie w domu. Niech wczesniej ustali godzine, albo biega az Cie zastanie. No i nigdy nie dzwon na blue line, jak masz mozliwosc zalatwic sprawe gdzie indziej. To jest porazka, nie infolinia. Ja unikam ich jak ognia.

Tytuł:
Użytkownik

Cytuj:
Ravel: Cale zamieszanie powstalo przez to, ze dales sobie wcisnac na poczatku uszkodzony modem. Instalator ma obowiazek zalozyc Ci to i sprawdzic, czy dziala i czy predkosc jest ok. Drugi blad to pozwolenie na zostawienie modemu jak nie bylo Cie w domu. Monter ma sie kontaktowac z Toba, a nie z kims kogo zastanie w domu. Niech wczesniej ustali godzine, albo biega az Cie zastanie. No i nigdy nie dzwon na blue line, jak masz mozliwosc zalatwic sprawe gdzie indziej. To jest porazka, nie infolinia. Ja unikam ich jak ognia.

Dokłądnie - ja akurat trafiłem na naprawdę wporzo facetów. Wchodzą, patrzą - "O serwer! a na czym?"
- NND Linux
- hmm pierwsze słyszę, my używamy Debiana
- ja wolę NND
..... (podłączają modem do swojego laptopa)
Ping jest
Strony wchodzą
z ftp 500kBps
Tu ma pan id i pin do usług hostingowych, pilnować modemu i pudła do niego i tej kartki nie zgubić. Dziękuję do widzenia.

Wracam do domu - net_conf wklepuję ustawienia i od razu jest :D

Tytuł:
Użytkownik

tasiorek: teraz juz to wiem ;) teraz gdy tylko cos padnie/bedzie dzialac nie tak jak powinno wybieram nr 0800 120 811 i tam wszytsko zalatwiam. a na poczatku dalem sie tak wyrolowac, poniewaz nie uswiadomilem sobie w pelni ze jestem klient pro ( w praktyce roznie to bywa ;) ). narazie wszytsko pieknie chodzi, wiec nigdzie nie musze dzwonic i mam nadzieje ze nastepny telefon wykonam, gdy bede migrowal wyzej :twisted:

Tytuł:

Ja tylko czekalem 4 miesiace na DSL. Z poczatku non stop mnie odsylali z kwitkiem, az w polowie stycznia pani z telepunktu dzwoni i mowi ze maja umowe dla mnie. Byla zdziwiona ze jest ta umowa bo non stop mi odpowiadali ze sie nie da u mnie zainstalowac DSL 1 Mb. Dziwne bo dzialalo mi neo 1 Mb. Czekalem 2 tygodnie na jakiegos montera ale byla cisza. Wkurzylem sie i przez znajomego mialem dojscie do kierownika tego burdelu u mnie. Wykonal pare telow i wogule zdziwnieni ze mam umowe, ze pierwsze slysza. Jak kierownik zalatwil wszystko to mialem czekac na montera, nie chcialo mi sie tracic kolejniego dnia i znajomy zalatwil z technikami juz wszystko. Dostali zlecenie na instlke u mnie wiec zalatwilismy ze dali mi modem, wpisali mac i dali mi IP. Nawet monter nie byl u mnie, sam sobie to cudo podlaczylem. Od 3 dni dziala bez problemow (odpukac). Wiecej jazd mialem z NND. Cos mi nie przyjmowalo nowej konfiguracji na serwie. Przeinstalowalem serwa i bryka. Bez znajomosci w TP nic sie nie da zalatwic

Tytuł:
MODERATOR

Jasne, ze da, tylko trzeba wiedziac gdzie co zalatwiac i komu powiedziec co sie o tym mysli.

Tytuł:
Użytkownik

tydzien po tym jak dostalem telefon z telepunktu, że spełniam wymagania dla łącza, dostalem telefon od technika, że w kolejnym tygodniu zamontuje mi dsl'a.

Reasumując proces zamówienia/instalacji wyniesie 1 miesiąc [o ile znowu tp nie da w dupsko..]

Tytuł:
Użytkownik

omg... przyjechało 2 kolesi, spoznili sie godzine i co.. podłączyli 2 kable [a dokladniej to wyjeli z neo i przepieli na dsl] i po całej "instalacji".
Teraz necik zapiernicza aż miło :)
4mbit na 9 userów :]

Tytuł:

i po co tyle krzyku ? :wink:

Ram - 32mb (thx ulter)
HDD - 850mb ;)
Brak obudowy (oryginalna obudowa się uszkodziła)

Tytuł:
Użytkownik

moja rada - formularz reklamacyjny na stronie tepsy - piszesz ze czekas ztyle a tyle czasu piszesz ktory telepunkt - i jakos dziwnym trafem zaczyna wszysko nabierac takeigo tempa ze szok - przynajmniej u mnie tak bylo z dsl - mialo byc w 5 dni po 2 tygodniach sie wqrzylem i w 3 dni bylo wszystko ok

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.