Zanim przejdę do meritum sprawy, pozwolę sobie na dygresji kilka, no w końcu jestem belfer z powołania
Patriota pisze:
Moja Polska to Druga RP i jej ideały...
A to ciekawe.. zastanawiam się, czy do tych ideałów należy zamach stanu Piłsudskiego, a może faszyzująca endecja z pod znaku Dmowskiego i Młodzieży Wszechpolskiej?
Cytuj:
Nie jestem zagorzałym fanem agresywnego kapitalizmu:
A to ciekawe - nowe podejście do historii i polityki, poprzednie zdanie implikuje, że druga RP, była karajem nieagresywnego kapitalizmu (nieźle by sie ludzie z tamtych czasów uśmieli).
Cytuj:
przyznam, że dzielę neo poza lokal ale tylko dla celów propagandowych (nienawidzę monopoli). To jest jeden ze sposobów dojścia do celu - wolnej Polski (wolnej od agresji kapitałów, wyzysku i sprzedaży ideałów).
Heh narodowy socjalista nam tu rośnie

i taki wpółczesny Robin Hood.
Cytuj:
Liczy się Bóg, szacunek wśród rodaków a więc godność. A ludzie z TP SA to francuskie sprzedawczyki... Pozdrawiam imiennika.
Jakoś mam dziwne wrażenie, że z tej twojej sygnaturki, najważniejszym elementem jest ten "niespłacony dług". Za pozdrowienia dziękuję.
A skoro już od tej strony zacząłem odpowiedź, to dodam tylko, że moja mała uwaga - była nieco złośliwa - ale nie zmierzała do wywołania dyskusji politycznej, bo nie od tego jest to forum. Zaś wszelkie "narodowe" dewiacje szczególnie w wykonaniu pewnej organizacji młodzieżowej, kojarzące się nieodparcie z łysymi debilami, rękami uniesionymi w dziwacznym geście, budzą mój nieodparty wstręt i obrzydzenie wręcz fizyczne. Jestem człowiekiem i każda idea usiłująca ograniczyć znaczenie tego słowa jest mi całkowicie obca. Dlatego oczywiście możesz sobie mieć w sygnaturce co tylko chcesz, jeśli nie będzie to łamało obowiązującego prawa, ale agitacji politycznej więcej nie prowadź.
Cytuj:
PS: Klientów jest łącznie 10iu. Linksys miałby rozprowadzać net radiem i po skrętce. Modem byłby modemem;) Jeśli dobrze mniemam.
A teraz ad rem (jak mawiali starożytni Rzymianie) inaczej "wracajmy do naszych baranów" (jak mawiali starożytni górale).Linksys na 10 klientów da sobie radę, Lucent jako modem też, a system linuksowy niestety to musisz sam sobie wybrać. Na stronie nnd.freesco.pl sporo wiadomości znajdziesz na temat NND i pozwoli ci to na orientację, co system może. Na temat IPCopa był artykuł w czerwcowym KŚ Ekspert Plus (archiwalne numery chyba można dostać). Ewentualnie zajrzyj na
www.jakilinux.org.