Nie wiem dlaczego, ale ten post dopiero teraz wpadł mi w ręce. Odpowiem, więc zbiorczo.
Cytuj:
Zainstalowalem apache 2, dodatkowo php5. Odkomentowałem odpowiednie linie w php.conf i httpd.conf, zresetowalem apache'a ale to nic nie daje php nie dziala
Na zasadzie "wyskakuje mi taki błąd"?
Cytuj:
apache 2.2.6-1nnd
php5 5.2.1-3nnd
Ale dlaczego masz najnowsze apache i stare php?
Cytuj:
Czyli Apache masz z testing, a php5 z *-current...
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zaktualizować php5 do wersji z repozytorium testing.
To bardzo mądra rada. Mówiłem już wielkrotnie, że decydując się na używanie testing trzeba zaaktualizować całą grupę zależnych od siebie aplikacji.
Cytuj:
Zaktualizowałem.
I w przeglądarce :
Kod:
Premature end of script headers: php-cgi
Jak mam Ci udowodnić, że nie? Zaaktualizowałeś też wszystko od czego php jest zależne?
Odpal z palca /usr/local/php5/bin/php/php-cgi i zobacz co zwróci.
Cytuj:
Może jakiś (Cichy ) magik od Apaczów i PHP-ów się wypowie ?
Bardzo chętnie.

Cytuj:
problem w tym ze nic nie mieszałem to jest jakby defaultowy konfig
Jakby nie potrafię się zgodzić, a to dlatego, że na "niegrzebanych" instalacjach nnd, te pakiety chodzą bez problemu. Zaaktualizuj cały system do testing albo w ogóle nie ruszaj tego repozytorium. W najbliższym czasie, nowe apache i php pojawi się w repozytoriach current.
Cytuj:
O to pytaj tego co ostatnio modyfikował apacha
Czyli mnie...
Cytuj:
W/g mnie to u twórców NND i pakietów istnieje jakiś pęd do skracania wszystkiego we wszystkim i potem takie kwiatki wychodzą
Mógłbyś rozwinąć myśl? O co chodzi?
Cytuj:
Zrobiłem downgrade do php4 i dziala...
Można i tak, jednak w ten sposób nie dojdziemy do żadnego konkretu. Ja w tej chwili uznaje, że błąd który Ci się pojawiał, wynika z nieumiejętności aktualizowania systemu, a nie błędu w pakiecie, więc spokojnie wprowadzę go do current...
Pozdrawiam