Ahoj !!!
Wujek TJM

wziął się ostatnio za kompilację softu pod freesco, jako że dużo mi brakowało. Nakołowałem dużo starych dystrybucji (slackwary, redhaty itp) z jądrami podobnymi jak we freesco. Zasadniczo chciałbym zapytać się, jaka dystrybucja najbardziej się nadaje do kompilacji tak aby progsy śmigały bezproblemowo - kilka bardzo prostych źródeł udało mi się zmontować pod starym redhatem, ale nie wszystko działa. Czasami pojawia mi się błąd taki jak np. przy próbie uruchomienia czegoś z nowego linuksa pod freesco.
Domyślam się że w źródłach czasami trzeba powprowadzać zmiany, chociażby ze względy na system ułożenia katalogów we freesco. Czy jest gdzieś jakieś info na co zwracać uwagę ?
W sumie to na początek mam zamiar skompilować sobie najnowszego THTTPD, ponieważ ten co jest dostępny w postaci pakietów ma wyłączone kilka opcji których potrzebuję (indeksowanie katalogów itp). Chyba że ktoś wie jak to włączyć (w manualu nic nie ma, a zmienną ustawia się chyba w czasie kompilacji).
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje, jak już opanuję sztukę kompilacji to na pewno zrobię trochę drobnego softu pod freesco.