Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 18 czerwca 2025, 18:24

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

witam, czy jest szansa na paczkę serwera NFS pod NND? bardzo by się to przydało. NND działa u mnie na okrągło i chciałbym go uzyć jako dysku sieciowego dla dekodera dbox2, celem nagrywania i odtwarzania multimediów. mam to zrobione pod XP na nfsAXE, ale jest to mało wygodne i mało ekonomiczne.

Witam
jakiś rok temu zadałeś pytanie na forum odnosnie NFS.
Czy rozwiązałes już może problem nagrywania z dbox2 w NND ?
Zainstalowałem Sambę i próbowałem podmontować w dboxie2 PB Enigma 5.0.3 przez CIFS i nie działa a piszą na forach o dboxie że pownno działać na Sambie.
Pytam bo może nadal korzystasz a NND i rowiazałeś już ten problem w ten czy inny sposób .
Z góry dziękuje i pozdrawiam

Tytuł:

Witam, ja używałem neutrino i nagrywania poprzez nfs lub ggrab. jako serwer do tego użyłem eisfair, ma wszystko co potrzebne włacznie z budzeniem serwera po lanie przed nagraniem na czas. działa nagrywanie i odtwarzanie we wszystkich możliwych sposobach i kombinacjach. niestety jest pewna wada samego dboxa, karta sieciowa 10mbit. niestety to zbyt mało, pewne programy lecą ponad tę wartość, i wtedy zaczyna się rwanie. ale zasadniczo nie jest dużo takich programów(np tvn jak leci jakis koncert na zywo, to nie ma siły, musi zerwać)
jako image w dekoderze miałem neutrino bluepeer.
na NND udało mi sie jedynie odpalić ggrab do nagruwania, i szło nawet nieźle, ale żeby odtworzyc tak nagrany plik(mpg) trzeba by miec zainstalowany vlc, a tego juz nie udało mi się zrobić.

co do nfs to miałem kilka sarych dysków do testów, co dziwne wszystkie bardzo szybko dostawały badsektorów, kombinowałem różnych ustawień, ale i tak padały dośc szybko.

pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.