Jakie masz łącze? U mnie na aDSL 4000 dopóki nie podłączałem AP wszystko chodziło ok, ale jak tylko podpinałem AP to co jakiś czas wywalało mi połączenie z DSLem, problemem okazało się gniazdko, w którym złącza nie były dobrze zarobione, a dlaczego przed podpięciem AP chodziło ok? O ile sie nie mylę każde urządzenie podpięte do sieci generuje jakiś tam poziom szumów, jeśli przekroczysz maksymalną wartość będzie cię rozłączać, podobny przypadek miałem gdzie jak miałem podłączony zwykły telefon pod linie wszystko grało ok, ale jak podpinałem FAX to już się knociło, problemem znów okazało się gniazdko, po interwencji panów monterów z TPSA wszystko chodzi jak należy. Ogólnie jeśli chodzi o sprzęt D-Linka to ze swojej strony nie polecam, miałem z nim same złe doświadczenia, miałem chyba ze 3 AP i min Di-524 i muszę powiedzieć że lipny sprzęt, często rozłącza, gubi pakiety, zapycha sie, zmula, zawiesza, ogólnie cuda, najbardziej irytujące to problem z przepuszczaniem MAC kart sieciowych od strony interfejsu bezprzewodowego, raz DHCP klientom przydzielało a raz nie, nie było reguły, to samo mogę powiedzieć o kartach sieciowych.
pozdrawiam
|