Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 11 sierpnia 2025, 01:20

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: BitchX
Czy jest gdzies w necie instalacja i konfig BitchX pod Freesco, spis komend, jak sie wlacza i wylacza itd.. Szukalem i nie moge znalezc Prosze o linki.

Tytuł:
Cos juz sam wykapowalem, ale prosze o mala pomoc.
Otoz wiem jak sie go wlacza, mam opensshd, loguje sie na serwer jako uzytwonik lukas, BitchXa wlaczam komenda BX , ustawilem zeby wchodzilo na warszawa.irc.pl i np. na kanal #wawa , wchodzi wszystko jest ok, mozna ircowac, wylaczam putty, jestem dalej na kanale, bo sprawdzalem wchodzac przez irca jako inny nick , ze jestem dalej na #wawa przez BitchXa, OK. No to teraz chce spowrotem wejsc przez BitchXa, loguje sie jako lukas na serwer i JAK POWROCIC DO TEJ SESJI??, jak wpisuje BX to robi nowa i pisze too many user connections, wiec rozumiem z tego ze robi nowa sesje, a ja chce powrocic do tej ktora jest, tylko nie wiem jaka komenda, jedynym sposobem jest reboot serwera i logowanie sie od nowa do BitchX. Jesli cos namotalem to pomozcie, nie wierze zeby nikt na tym forum tego nie uzywal.

Tytuł:
Mam dziwny problem, otoz chce utworzyc katalog home w mnt zeby byly tam katalogi uzytkownikow, ktorych tworze przez useradd. W mnt nie ma folderu home, ale nie moge go utworzyc, pisze
Cytuj:
cannot make directory home: File exists
dziwne, pisze ze file exists ale jego tam nie ma, jak prubuje usunac takjakby to niewidoczne home to pisze no such file in directory, co jest?? nie moge tworzyc userow w /mnt/home/nazwa_usera .

Potrzebne mi to do bitchxa, narazie zrobilem katalogi userow w /mnt/users/nazwa_usera , czyli moj to /mnt/users/lukas , ale czemu mam na swoj katalog permission denied ?? Bitchx nie moze zalozyc swoich plikow sav w moim katalogu.

Niedlugo instaluje Debiana, tam to sie prosto robi, bo tu na freesco wszystkie komendy inne, a do innych linuxow w necie jest duzo opisow, czytalem o Bitchx tyle ze we freesco te komendy nie dzialaja, wiec sie was pytam.

ps.i tak mi nikt nie da konktretnych odpowiedzi

Tytuł: a wiec ;)
zeby wyjsc i zostawic w tle to piszesz

: [/] [] ()
/detach

a powrocic to
: [/] [] ()
scr-bx

na consoli :)

jednak mi to jakos dziwnie dziala :(

Tytuł:
dzieki,
a ze dziwnie dziala to znaczy jak dokladniej?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.