Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 30 września 2014, 21:52

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 27 kwietnia 2008, 20:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 745
Jak sie zalatwia i z kim zeby wstawic licznik pradu do piwnicy budynku i podlaczyc sobie swiche do tego licznika . i ile to kosztuje .

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 kwietnia 2008, 21:06 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
kosztuje tylko co licznik ze sklepu elektrycznego/allegro itp + wizyta elektryka. Najlepiej przejdz sie do spoldzielni i z nimi ustal czego wymagaja.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 kwietnia 2008, 21:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 17 lipca 2006, 13:32
Posty: 220
dokladnie... licznik w piwnicy jest podlicznikiem licznika pionu administracyjnego

znajdz zarzadce nieruchomosci, pogadaj, przygotuj projekt techniczny (jesli beda chcieli) i zrob instalacje z glowa (!). Konieczny bedzie jej odbior przez kogos z uprawnieniami - w razie gdyby kogos porazilo zarzadca chce miec czyste rece! Jesli bedziesz robil przwierty to nie zapomnij o ich uszczelnieniu ogniotrwalym!

generalnie wszystko zalezy od upierdliwosci zarzadcy... pamietam, ze tylko w jednym bloku wymagali ode mnie kompletnej dokumentacji technicznej, projektu od goscia z uprawnieniami (!) oraz odbioru technicznego... troche pieniedzy poszlo na znajomego elektryka z uprawnieniami ;)

w pozostalych przypadkach wystarczyl jakis dobry uczynek dla wspolnoty ;)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 kwietnia 2008, 22:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 745
dzieki .
a czy nie da sie tego z zakladem energetycznym zalatwic ?
bo w sumie spoldzielnia wyjatkowo zlosliwa jest moze dlatego ze konkurencja zajmuje sie ich obsluga informatyczna .

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 kwietnia 2008, 23:51 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
monter pisze:
dzieki .
a czy nie da sie tego z zakladem energetycznym zalatwic ?
bo w sumie spoldzielnia wyjatkowo zlosliwa jest moze dlatego ze konkurencja zajmuje sie ich obsluga informatyczna .

Jasne, wszystko się da, tylko czy Cię stać na opłatę przyłącza, poza tym musisz wykazać się dokumentem posiadania lub najmu w miejscu, gdzie chcesz przyłącze. Dogadaj się albo ze spółdzielnią, albo z jakimś mieszkańcem w piwnicy.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 00:06 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
A ile tego prądu będziesz ciągnął ? 10 zł/mies ? Administrator, który żąda olicznikowania takiego poboru, to jakiś biurokratyczny pajac.
U mnie w budynku np. taka kablówka ma prąd za darmo do swoich skrzynek. I od czasu ich zainstalowania nie zauważyłem żadnej różnicy w rachunkach za prąd, płaconych przez wspólnotę mieszkaniową. A nawet jeśli było by to parę(naście) zł na miesiąc, to końcu przecież kablówka służy ludziom, którzy tam mieszkają, więc i tak płacą za ten prąd w postaci zaliczek na koszty eksploatacji. Ile groszy miesięcznie to wyjdzie, jak się rozłoży na właścicieli wszystkich lokali ?
No, chyba że chcesz postawić w tej piwnicy serwerownie z czterema szafami i klimą...

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 00:17 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Niestety niektore wspolnoty sa tak upierdliwe. Dla przykladu mamy licznik na bloku gdzie jest 2 switche 24p i RB411, a na bloku gdzie sa pelne 3 szafy 42U (kilka serwerow, radiolinii na pasmo koncesjonowane i switchy) i klime jeszcze do niedawna rozliczalismy sie ryczaltem ;)

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl