Maciek pisze:
Czarno to widzę. Masz bardzo minimalną responsywność.
1. Nie zajrzałeś do modułów, żeby sprawdzić, jak się te od usb nazywają. A nazywają się usb-ohci, usb-uhci, uhci, ehci-hcd.
2. Zaktualizuj pciutils to może dostaniesz dokładniejszy komunikat, co to za karta.
3. Obawiam się, że bez specjalnych modułów to działać nie będzie.
4. Obawiam się, ze nawet ze specjalnie skompilowanymi modułami to działać nie będzie, bo są potrzebne do tego jakieś programy.
5. Programów zapewne się nie da skompilować na NND, bo tu nie ma okienek.
6. Punkty od 3 do 5 są opcjonalne, bo oczywiście nie podałeś co to za urządzenie i do czego ma służyć.
7. Nie, nie udzielamy wskazówek dotyczących sharingu telewizji cyfrowej.
Polecenie modprobe usb-ohci oraz ehci-hcd przyjoł
teraz po dmesg mam:
HTB init, kernel part version 3.17
usb.c: USB disconnect on device 00:03.0-2 address 2
uhci.c: USB Universal Host Controller Interface driver v1.1
PCI: Found IRQ 5 for device 00:03.3
ehci_hcd 00:03.3: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
ehci_hcd 00:03.3: irq 5, pci mem f8890000
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3
PCI: cache line size of 64 is not supported by device 00:03.3
ehci_hcd 00:03.3: USB 2.0 enabled, EHCI 1.00, driver 2003-Dec-29/2.4
hub.c: USB hub found
hub.c: 6 ports detected
hub.c: new USB device 00:03.0-2, assigned address 3
usb.c: USB device 3 (vend/prod 0x403/0x6001) is not claimed by any active driver.
po poleceniu modprobe uhci mam:
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/uhci.o: init_module: No such de vice
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including inva lid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/uhci.o: insmod /lib/modules/2.4 .35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/uhci.o failed
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/uhci.o: insmod uhci failed
a po modprobe usb-uhci mam :
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/usb-uhci.o: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/usb-uhci.o: insmod /lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/usb-uhci.o failed
/lib/modules/2.4.35-2nnd/kernel/drivers/usb/host/usb-uhci.o: insmod usb-uhci failed
niestety czytnik nadal jest nie widoczny, ale nie tylko on. Bo jak chciałem podłaczyć modem USB Fast 800 to też nie chodzi, musiałem podłączyć taki na ethernet.
Jakieś sugestie ?
Cytuj:
2. Zaktualizuj pciutils
jak się to robi ?