OK.
Odebrało mi pocztę z konta plusnet.pl, ale z tetraisg.pl nic. Router mam postawiony na CDN, nie CDN2. Hmmmm...., NND mam teraz w sieci wewnętrznej, pinguje po 192.168.2.23.
Przekierowałem porty w forward.porty na: IP NND to jest: 192.168.2.23 25 25 192.168.2.23 110 110 i nadal nic.
Nie mam teraz możliwości sprawdzenia z zewnątrz sieci, wewnątrz nic mi nie działa, Outlock powiadamia o błędach pop3 tetraisg.pl
02:35 Wróciłem na NND, z powrotem jest głównym routerem, i teraz jakoś wszystko działa

poczta itp.
Ale nie daruje, jutro stawiam poczte na CND, serwerek w sieci fajnie się sprawuje, co dało radę poinstalowałem i działa, pozostała poczta. Na NND jakoś to było prosto, na CDN jest troszkę inaczej

. Mam nadzieją że mogę liczyć na pomoc.
Pozdrawiam Was wszystkich.
Maćku odwiedziłeś mnie już w mojej firmie, mam nadzieję że jeszcze się spotkamy, liczę na Twoją pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Jacek
I jeszce jedno pytanie;
Na NND jest założonych wiele kont pocztowych, każda osoba ma swoje hasła, czy konfigurując nową pocztę na CDN muszę od nowa zakładać konta? Czy istnieje jakaś możliwość zgrania już założonych kont.
Konta na NND zakładane były na bazie "adduser" a w CDN? Virtuale?