Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 18:01

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Pytanko do Raadaara.....czy justice blokuje również userów wysyłających dane?.....chyba nie....upload z max. prędkością potrafi równie dobrze zablokować net jak i ściąganie.....można też to jakoś rozwiązać?

Tytuł:
to moze mam cos zle moze powiecie jakie mam dac maxtran dla 8 userów pod dsl 512??
moze to cos robi, ja nie wiem, teraz jak nie mam justice to tez nie mam zadnego zwisu, ani razu , ciekawe gdzie robie błąd skoro justice podobno tego nie robi !!!
jak zainstalowywuje justice to daje maxtran 1200000, prg 1000, spdinet 512000 takie daje wartosci
moze jakas jest zła, na razie nie chce instalować tego pakietu bo u mnie to on sypał cały system, jak znajdziecie co moge robic zle, lub jaka wartosc jest zla to z checia wroce do justice

Tytuł:
Mam pytanie emule zwiesza mi server zmienilem
: [/] [] ()
-vj
asyncmap 0
i dalej zwiesz jeszcze cos zmiec a mama NEO a moze insatlacja 0.3 pozmoaze no niewiem jak ktos moze to niech pomoze Dzieki z gory.

Tytuł:
Użytkownik

RaaDaaR pisze:
zmniejszyłeś czasy i co ? reset serwera ? rc_masq restart ? Jakie oprogramowanie internetowe powoduje taką ilość otwartych połączeń maskarady ? Może masz uszkodzony obraz FreeSCO ? Może powinieneś podmienić kernel na ten z roszerzoną maskaradą ?

A jak podmienia się kernel??
Mam FR 0.3.0 i paczkę mrtg-just, a serw jest w piwnicy.
Czy da sie to zrobić zdalnie (telnetem) :?:

serwer wiesza się raz na jakieś 10 godzin. Najgorsze jest to że często telnetem nie da się połączyć i trza grzać do piwnicy (nie mojej więc czekam na kumpla aż będzie... :cry: )

SOS :roll:

DVDos

Tytuł:
miałem podobnie jak wy wszyscy, usunołem pakiet justice 33 i juz zadnego zwisu od tamtej pory nie mialem. chodzi mi juz 3 miesiace bez zwisu :) U mnie to musialo wynikac z pakietu justice 33 bo jak jest to zwisy sa 2,3 razy na dzien a jak go teraz nie mam to dziala juz od 3 miechów bez ani jednego zwisu (nie dziala tylko wtedy gdy prądu nie ma :) )

Tytuł:
No prosze widze ze przynajmniej tutaj sa ludzie chetni do pomocy w odroznieniu od forum freescosoft ;). Mam podobny... choc inny problem - konkretnie odsylam na:
http://forums.freesco.org/support/index ... t=8937&hl=

Podobny bo zwisy ale inny bo nie uzywam ppp tylko ethernet z obu stron. Odsylam do lunku i z gory dziekuje za sugestie.

Tytuł:
Ice pisze:
Tak mialem takie wpisy i po tym zwis :)
I mam przekirowanie portów do dc i gg 411 i 1550 ( w setupie opcja 47 port forwarding-chyba) no i jeszcze wpis w rc_user do blokady p2p kilku uzytkownikom

a co trzeba wpisać do rc_user żeby blokować p2p????

Antek

Tytuł:
Raadaar to co jest z tym Justice33 że on serwa zawiesza? mam p100 16MB RAM(EDO) i freesco 0.2.7 na hdd ?? Myślałem że to może przez słaby sprzęt, ale widze że nie tylko ja zauważylem zwisy po instalaji justice. Niestety nie mogę go usunąć bo sieć zapchaliby emule i kazą a justice świetnie się sprawdza. Jest coś innego poza justice żeby przycinać transfer na użytkowników ??

Tytuł:
Czy ten problem jest już rozwiązany?
Mam Freescp v0.3.2 + mrtg (justice) 3.5.4 no i standardowy problem z eMule i Kazą...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.