Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 23:33

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
NIELEGALNE ROZDZIELANIE NETU NA NEOSTRADA PLUS PO ZA LOKAL JEST LATWE DO UDOWODNIENIA I KOSZTUJE ZA 3 MIESIACE 1611zl OCZYWISCIE DOWIESZ SIE O TYM PO 3 MIESIACACH NIE PRZECZOWAJAC JEZ JUZ ZLAMALES POSTANOWIENIA REGULAMINU.

PRZYKLADEM JEST MOJ KUMPEL TERAZ BIEDNY PLACZE
A TAK SIE SMIAL. ZE ZROBIL WSZYSTKICH W KONIA. NIESTETY SIE PRZELICZYL 179ZL TO JEST ALE NA 512 TYLKO W SWOIM LOKALU :) :cry:

Tytuł:
MODERATOR

Możesz podać szczegóły ? Jak rozciągnął internet ? Jak go przyłapali ? Jak mu to udoowodnili ? Każą mu płacić fakturę czy go sądzą ?
U nas jest pełno sieci co prawda tylko na SDI ale zawsze !

Dodatkowo :

Żeby stwierdzić, że korzystają komputery poza lokalem trzeba zobaczyć kable ethernet (bo jak inaczej) u mnie w lokalu jest 7 komputerów i kilka poza - jak odróżnią ?).Niejednego znam gościa który ma więcej niż 1 komputer ? Jak to poznać ?

Tytuł:
Naszczescie uzytkownicy SDI nie mają co się obawiać. rozdzielając nawet net są nadal na prawie. Jasne jest że w regulaminie świadczenia usługi sdi nie ma stwierdzenia "Zabronione jest rozdzielanie usługi po za lokal", a zmiana regulaminu musi niestety TP SA konsultować z osobą z którą podpisywała umowę naswiadczenie usługi czyli z użytkownikiem SDI. Napewno żaden czlowiek przy zdrowym umyśle by nie zgodził się na zmianę umowy oraz postanowień regulaminu świadczenia usługi SDI.

Teraz w odpowiedzi na twoje pytanie: Osoba która otrzymała taką niespodziankę chce pozostać anonimowa z racji, że sprawa jest w toku informację na ten temat możesz otrzymać listownie ale niestety nie podam Ci danych. Bo to moj koleś i prosił, abym lepiej nie podawał jego danych. Kto to wie może jesteś z TP SA. :lol: :lol:

Tytuł: DSL
http://www.tpsa.pl/biznes/msp/dsl/

drozej ale NAT legalny

Moze ktos sie orientuje czy zwykly szary abonent ma szanse przy sprzyjajacych technicznych mozliwosciach podlaczenia na pozytywne rozpatrzenie wniosku, czy tez moze jest to jedynie oferta dla firm :twisted:

Nawet kable ethernet rozciagniele pomiedzy roznymi "lokalami", laczace "firme" z dostepem oferowanym przez tpsa z innymi "podmiotami" nie stanowia dowodu korzystania z tego polaczenia. (zawsze moze byc zastosowany np. arp :)) U mnie sloza tylko do przesylania danych w wewnetrznej sieci ethernet serwer plikow i druku :))).

Tytuł:
Honorowy Admin

Twój kumpel pewnie wpiął łącze do Huba i rozdzielił na sieć. W tym momencie ukradł TEPSIE kilka IP'ków a to ich potrafi wkurzyć :-)

Tytuł:
MODERATOR

Chłopie ! Nie chodziło mi o dane kolesia tylko o informacje jak go HAKNELIi !!!! Po zastanowieniu, żeby komuś udowodnić "rozprowadzenie internetu poza lokal" MUSIELI by latać z łapami po kabelkach !!!!
Skąd mogą wiedzieć jaki kabel dokąd prowadzi u kolesia ???
Kończy się w lokalu czy poza ???

Kapujesz ? To jest dość trudno udowodnić bez wizyty panów w ciemnych okularkach :-)

Tytuł:
No właśnie - jak mi udowodnią??
Realnie to jeśli byłem na tyle tępy, że podłączyłem sobie kabel od tepsy do sprzętowego ROUTER'a. A serwer nie należy do sprzętowych routerów. Więc ... . W jaki to niby sposób udowodnią mi, że koleś obok mający neta ma go legalnie. Kurcze przecież on mi go ukradł.
Nie są wstanie mi udowodnić tego, że dzielę net jeśli pół sieci nie powie, że ten net ma ode mnie i że zań płacą. A i w tym momencie powiem, że ja o niczym nie wiem, i że oni mają dostęp jedynie do SAMBY.

Podaj sposób w jaki niby go złapali a nie ściemniaj. Wykrywaczem kłamstw?? Czy siłą?? Innym sposobów nie ma.

Pisz o szczególach technicznych - to Nas interesuje. Cześć

Tytuł:
Telepies nie oferowal przypadkiem sprzetowych routerow, czy tylko do NEO 2Mb ( ni wiem ? )

Panowie z tepsy nie maja prawa chodzic ci po chacie i patrzec 'a dokad biegnie ten kabel ?'
ty jako uzytkownik musisz im zapewnic dostep do modemu i to po uprzednim powiadomieniu !!

Wiec w jaki sposob goscia zlapali, udowodnili mu ??? Podziel sie.....

Czy niektorzy z was sa jacys tempi? Czy wy wogole wiecie gdzie sie znajdujecie? PRZYPOMINAM MIESZKAMY W POLSCE!!! Bezprawie w tym kraju jest wskazane. Czy ktoś się pyta np. Czy ten samochod napewno nalezy do tego gnoja co ma 15 lat? Odpowiadam NIE!! Gnoj jezdzi autem bez prawa jazdy!! Pozatym pamietacie o tych karach dla koleji? PKP ani zlotowki nie zaaplacilo KARY! Zwykly obywatel najpierw PLACI, a pozniej sie sadzi. W imie zasady plac, a pozniej sie domagaj. KOles, ktory zabulil wlasnie kase jest taki jak wy walczy! Lecz nadal nie wie z kim! Chce zlozyc sprawe do sadu, ale jak narazie brakuje kasy i kolo sie zamyka, a odseteczki leca i ich nie obchodzi czy on ma racje czy nie. Az mnie juz szlak trafia jak w tym kraju wszystko jest do gory nogami. A ludzie jak byli naiwni tak sa nadal. Mysla ze z molochami nie mozna wygrac. Zycze wszystkim zeby sie przekonali. Ciekawy jestem jak z tego wyobrazacie.
Oczywiscie tego nie mowie az tak na serio bo niechcialbym aby ktos wpadl w podobne taraptaty.

POWIEM KROTKO DLACZEGO NIE LUBIE TEGO KRAJU:
DEMOKRACJA = WODA NA MLYN ZLODZIEJI,
PRYWATYZACJA = KORUPCJA, ROZKARADANIE MIENIA, UPADEK FIRM
MONOPOL = KLIENT KOPANY W DUPE,
PENSJE SREDNA 2400ZL? CIEKAWY JESTEM KTO NIA MA?
PRAWO = 3 LATA SIE SADZILEM O ODSZKODOWANIE I WYGRALEM LECZ TERAZ MOGE JE SOBIE WSADZIC W DUPE.

ZRESZTA TE TEZY SA UDOWADNIANE CODZIENNIE O GODZINIE 19.00 W TVN - NIE WIERZYSZ ZOBACZ. NIE MA DNIA JAK BY KTOS CZEGOS NIE ZAGARNAL WSZYSTKIM TO SIE JUZ ZUCA NA MOZG. NIESTETY NA KORUPCJE NIE WYMYSLONO SUROWICY. HYHY..

MOZE KOGOS OBRAZILEM????????
HMMM
Z GORY PRZEPRASZAM.
NIESTETY MUSIALEM TO WYZUCIC WRESZCIE Z SIEBIE.

Tytuł:
PGF

Przepraszam ale nie mogę sie powstrzymac :evil: :evil:
Po pierwsze primo przedzej czy później gnój przyjedzie do mojej miiejscowości i tu "wpadnie" (rocznie w naszym powiecie zatrzymuje ok 400 nietrzeźwych kierujących na 40 tys ludności.
Po drugie primo nie krzycz.
Po trzecie primo pęknij wreszcie jak go namierzyli bo uschnę z ciekawości :D

Tytuł:

zciech pisze:
Przepraszam ale nie mogę sie powstrzymac :evil: :evil:
Po pierwsze primo przedzej czy później gnój przyjedzie do mojej miiejscowości i tu "wpadnie" (rocznie w naszym powiecie zatrzymuje ok 400 nietrzeźwych kierujących na 40 tys ludności.
Na mojej wiosce (42 tys.)by się nie powiodło :(
zciech pisze:
Po drugie primo nie krzycz.
Prawda
zciech pisze:
Po trzecie primo pęknij wreszcie jak go namierzyli bo uschnę z ciekawości :D
Pewnie przyszli zakładać sąsiadowi linie - a tu sobie kostek siedzi przy necie - i po kabelku do routerka.... (ale to tylko moje domysły)

Tytuł: Jak wyzej
Moge sie zalozyc ze jakis lama bezposrednio[ podlaczyl pod switcha albo huba i teraz kwiczy.
Bo PIT jak narazie nic nie mowi tylko sie chwali jaki to z niego adwokat.
Czlowieku naucz sie podstaw a pozniej pisz pierdoly, czy ty wogole wiesz o co w tej neo+ chodzi, tobie kur.. policja bez nakazu do domu nie moze wiejsc a ty mipowiesz ze co ??? kolesie z tepsy byli. Opanuj sie czlowieku.
Nie chcemy znac nazwiska tego kolesia tylko powiedz jak go namierzyli (niby twoim zdaniem). Jak wasbylo 20 w sieci i kradliscie ip'ki to sie nie dziwie.
Takie lamy tzreba tepic.

Tytuł:
Witam!

Wiec PIT! jak to bylo bo jestem strasznie ciekawy jak mnie zlapia he he he :D lub namieza buhahaha

Pozdrawiam
Mixer

Tytuł:
hej,

odnosnie sdi to na stronie tpsa
http://www.telekomunikacja.pl/dom/sdi/faq.php
jest cos takiego
30. Czy można rozdzielić łącze SDI na kilku użytkowników?

a oto i odpowiedz

30. Czy można rozdzielić łącze SDI na kilku użytkowników?
Nie, o ile łącze ma być udostępnione poza lokal użytkownika. W przypadku tworzenia sieci w lokalu użytkownika TP nie ponosi odpowiedzialności za poprawne funkcjonowanie takiej sieci.

szczerze mowiac troche tego nie rozumiem, bo ktos moze sobie zrobic np kafejke lokalu - czyli sdi dziala w sieci - i trzepac na tym kasiute. no ale mniejsza o to. dziwne jest stwierdzenie, ze: "Nie, o ile łącze ma być udostępnione poza lokal użytkownika" bo w regulaminie nie ma zadnej zmianki na ten temat, nie zabraniaja :) czyli bylobyto legalne.

odnosnie neo+ to regulaminu nie czytalem bo nie mam zbytnio teraz na to czasu. odnosnie historyjki pit'a to cos mi sie widzi ze ktos mu kit wcisnal, bo cos sie miga od podania czegos konktretniejszego...

pozdrawiam
piatus

Tytuł:
Jednym slowem PIT i jego kumpel DALI DUPY... :P

Tytuł:
MODERATOR

Ja to odbieram tak, TPSA nie wie jak się bronić przed udostępnianiem łącza większej grupce osób (kasa im ucieka) więc pisze i rozgłasza takie pierdoły, myśląc że nastraszy gości i przylecą z kasą prosto do nich.
A tak wogóle to sami tego nie potrafią wytłumaczyć.
Jak ja bym był adwokatem to tłumaczę to tak, NEO+ dochodzi do mojego lokalu i nie jest dalej udostępniana (oczywiście do ruterka nie podłączam żadnych innych kompów bo to głupota), tylko do mojego kompa. Dalej to już nie jest NEO tylko moja wewnętrzna sieć osiedlowa, która ma dostęp do serwerka i to tylko on zagląda do internetu (taki adres IP widać na zewnątrz)
I co Wy na to prawnicy z TPSA, może który z Was odpowie?

Obrazek Kipa
http://www.FreeSCO.w.pl

Tytuł:
MODERATOR

Mi się wydaje że Pit to naciągacz. Nie wyjaśnia jak to było bo pewnie nie może. Być może chciał się tylko wyżyć :-(
Do KIpy - nie jetem pewien czy w pakiecie który wychodzi z routera w internet nie ma żadnej informacji o kompie spoza NAT. Innym słowy czy tepsa z pakietów idących do interku może wywnioskowac ile jest kompów w sieci ? IP jest owszem jedno zewnętrzne ale pakiet może zawierać jakieś inne informacje. Trzeba by specjalisty :-)

Tytuł:
Nie jestem specjalista w tej dziedzinie ale jak sobie zerkniesz na pakiet wychodzacy na zewnatrz zza maskarady to wyglada on podobnie jak pakiecik zza firewall'a !! wiec na jakiej podstawie nie wchodzac do ciebie do chaty moga stwierdzic czy rozdzielasz lacze na kilka kompow czy tylko masz firewall'a ?? se to ne da pane hawranku ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.